tromaktiko: Αναλυτής ισχυρίζεται ότι ξέρει ακριβώς πώς μπορείς να γίνεις βαθύπλουτος

Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017

Αναλυτής ισχυρίζεται ότι ξέρει ακριβώς πώς μπορείς να γίνεις βαθύπλουτος



Η ιδέα του να μη χρειάζεται να σκέφτεσαι ποτέ τα λεφτά παραμένει θελκτική σε πολλούς, καθώς το χρήμα μπορεί να εξασφαλίσει...
μια σαφώς πιο άνετη και λιγότερο… δυστυχισμένη ζωή.

Γι’ αυτό και αναρίθμητοι άνθρωποι ονειρεύονται να γίνουν εκατομμυριούχοι και να δουν τις ζωές τους να αλλάζουν καθοριστικά.

Το μυστικό της επιτυχίας φαίνεται λοιπόν πως κατέχει ο συγγραφέας Τομ Κόρλεϊ, ο οποίος πέρασε πέντε ολόκληρα χρόνια από τη ζωή του διερευνώντας τα επαγγελματικά ήθη πλούσιων και φτωχών.

Και έβγαλε, όπως διατείνεται τουλάχιστον στο πόνημά του «Rich Habits», θησαυρό!

Βρήκε δηλαδή πως οι αυτοδημιούργητοι κροίσοι τείνουν να έχουν περισσότερες από μία πηγές εισοδήματος. Και συγκεκριμένα: το 65% των αυτοδημιούργητων είχαν τρεις πηγές εισοδήματος, το 45% είχαν τέσσερις και το 29% είχαν πέντε ή περισσότερες πηγές.

Πρέπει λοιπόν να κάνουμε περισσότερα πράγματα στο 24ωρο μας για να πιάσουμε την καλή, μας λέει ο αναλυτής, λέγοντάς μας πως οι περισσότεροι αυτοδημιούργητοι μεγιστάνες έχουν τις δικές τους εταιρίες.

Κάτι που επιβεβαιώνει και ο «Economist» σε μια δική του μελέτη από το 2011, καταλήγοντας πως οι μισοί σχεδόν από τους κροίσους του κόσμου έχουν τις δικές τους επιχειρήσεις.

Κάτι που προφανώς γνωρίζουμε όλοι, μιας και δεν περιμένει κανείς πως ένας χαμηλόβαθμος υπάλληλος θα γίνει εκατομμυριούχος από τον μισθό του! Εκτός κι αν ό,τι λέγεται, λέγεται σε αντίθεση με όσους κερδίζουν το λαχείο ή κληρονομούν αμύθητες περιουσίες.

Πολλαπλές πηγές εισοδήματος είναι λοιπόν ο Νο 1 τρόπος να γίνει κάποιος δισεκατομμυριούχος, διαφοροποιώντας δηλαδή το επενδυτικό του χαρτοφυλάκιο. Έτσι ώστε αν κάποια πηγή παρουσιάσει ζημίες, να αντισταθμιστεί το εισόδημα από τις άλλες οδούς χρήματος.

Όσο για το πώς φτιάχνουμε αυτές τις πολλαπλές πηγές χρήματος, η ίδρυση της δικής μας επιχείρησης φαντάζει εδώ μονόδρομος. Αν πάλι κάποιος είναι ήδη ελεύθερος επαγγελματίας, μπορεί κάλλιστα να παρέχει διαφορετικές υπηρεσίες στον τομέα του, ώστε να αυξήσει το μηνιαίο του εισόδημα. Παρέχοντας, για παράδειγμα, συμβουλευτικές υπηρεσίες.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!