tromaktiko: Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους έβαψαν με αίμα το Λονδίνο

Δευτέρα 5 Ιουνίου 2017

Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους έβαψαν με αίμα το Λονδίνο



Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε χθες το βράδυ την ευθύνη για την επίθεση στο Λονδίνο ενώ οι αρχές έδιναν στη δημοσιότητα...
το όνομα του πρώτου από τα θύματα, της Κρίσι Άρτσιμπαλντ από τον Καναδά, γράφει σήμερα η βρετανική Daily Telegraph, η οποία περιγράφει σε δημοσίευμά της πώς εκτυλίχθηκε η επίθεση στη Γέφυρα του Λονδίνου.

Επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και 48 τραυματίσθηκαν κατά την επίθεση αυτή που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο. Είκοσι ένας από τους τραυματίες δίνουν μάχη για τη ζωή τους στο νοσοκομείο.

Δώδεκα πρόσωπα συνελήφθησαν σε σχέση με την επίθεση αυτή έπειτα από μια ένοπλη αστυνομική επιδρομή στο Μπάρκινγκ του ανατολικού Λονδίνου. Άλλη επιδρομή της αστυνομίας έγινε επίσης στο Ιστ Χαμ.

Νωρίτερα χθες είχε γίνει γνωστό πως η αστυνομία χρησιμοποίησε 50 σφαίρες για να σκοτώσει τους τρεις τρομοκράτες της Γέφυρας του Λονδίνου. Οι αστυνομικοί χρησιμοποίησαν τόσες πολλές σφαίρες επειδή πίστευαν πως οι δράστες φορούσαν ζώνες καμικάζι, δήλωσε ο επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας.

Ο υπαρχηγός της αστυνομίας του Λονδίνου Μαρκ Ρόουλι δήλωσε πως ένας πολίτης τραυματίσθηκε επίσης κατά τον καταιγισμό των πυρών από τους οκτώ αστυνομικούς.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!