tromaktiko: Καιρός ΕΜΥ - Έκτακτο δελτίο: Καύσωνας το μεσημέρι, έντονα φαινόμενα το απόγευμα - Πού θα "χτυπήσουν"

Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017

Καιρός ΕΜΥ - Έκτακτο δελτίο: Καύσωνας το μεσημέρι, έντονα φαινόμενα το απόγευμα - Πού θα "χτυπήσουν"



Ραγδαία επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από... το βράδυ 

– Η ΕΜΥ με έκτακτο δελτίο προειδοποιεί για ισχυρές καταιγίδες, χαλάζι και θυελλώδεις ανέμους – Μίνι καύσωνας μέχρι το μεσημέρι – Πού και πότε θα «χτυπήσουν» τα έντονα φαινόμενα.

Παιχνίδια μέσα στον Ιούνιο κάνει ο καιρός τις τελευταίες ημέρες. Η ατμόσφαιρα σήμερα, Τετάρτη (14/06/2017) αναμένεται αποπνικτική, καθώς ο υδράργυρος σε πολλές περιοχές της χώρας θα αγγίξει τους 36 βαθμούς Κελσίου, ενώ θα σημειωθούν ισχυρές καταιγίδες.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε την Τρίτη (13/06/2017) η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από τη νύχτα της Τετάρτης μέχρι το απόγευμα της Πέμπτης. Κύρια χαρακτηριστικά του νέου κύματος κακοκαιρίας θα είναι οι ισχυρές καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις και πολύ ισχυρούς ανέμους. Τα έντονα φαινόμενα θα πλήξουν την κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.

Ωστόσο, η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, και θα φτάσει στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 35 με 36 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά, στην Αττική ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Οι άνεμοι μεταβλητοί μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 20 έως 34 βαθμούς Κελσίου και στα παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός αρχικά αίθριος. Το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές στα γύρω ορεινά. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 και από τη νύχτα βόρειοι βορειοδυτικοί 4 και πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 17 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μυτιλήνη όπου τη Δευτέρα (12/06) χτυπήθηκε από το φονικό σεισμό ο καιρός προβλέπεται αρχικά αίθριος. Από αργά το απόγευμα αραιές νεφώσεις που τη νύχτα θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία από το βράδυ μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Αρχικά αίθριος ο καιρός. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν νεφώσεις και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και στα ορεινά πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Από τη νύχτα τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ οι οποίοι από τη νύχτα θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς 3 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 17 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Ο καιρός γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα τοπικών βροχών στα ορεινά. Οι άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 18 ως 29 και κατά τόπους στα ηπειρωτικά έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Γενικά αίθριος ο καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα τοπικών βροχών στα ορεινά, κυρίως των βορειοτέρων περιοχών. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 17 έως 35 και τοπικά 36 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Γενικά αίθριος ο καιρός. Οι άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα ανατολικά 5 και βαθμιαία έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Ο καιρός γενικά αίθριος και από το απόγευμα στα βόρεια αραιές νεφώσεις που από τη νύχτα θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι στα βόρεια δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 που από το βράδυ θα γίνουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στα νότια βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 19 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Για αύριο, Πέμπτη (15/06) στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με καταιγίδες τοπικά ισχυρές οι οποίες θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς άνεμους. Εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με τοπικές βροχές ή σποραδικές καταιγίδες οι οποίες πιθανόν πρόσκαιρα στη Θεσσαλία, τη Στερεά, την Ήπειρο και τη Μακεδονία θα είναι τοπικά ισχυρές. Ύφεση των φαινομένων από το βράδυ. Οι άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια πελάγη έως 6 μποφόρ που γρήγορα στο βόρειο Αιγαίο και βαθμιαία στα υπόλοιπα τμήματα του Αιγαίου θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!