tromaktiko: Κρίσιμες οι επόμενες ώρες για τη Μυτιλήνη: Προσοχή - "Μετά το σεισμό θα έρθει και..."

Τρίτη 13 Ιουνίου 2017

Κρίσιμες οι επόμενες ώρες για τη Μυτιλήνη: Προσοχή - "Μετά το σεισμό θα έρθει και..."



Μετά το χτύπημα του Εγκέλαδου, οι κάτοικοι της Μυτιλήνης θα έρθουν αντιμέτωποι με... την κακοκαιρία

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο κ. Γιάννη Καλλιάνο, ισχυρές καταιγίδες αναμένεται να πλήξουν το νησί από το μεσημέρι της Πέμπτης και ενδέχεται να προκαλέσουν νέα προβλήματα για τους κατοίκους, που είναι αναγκασμένοι να ζουν στο ύπαιθρο μετά τον ισχυρό σεισμό των 6,1 ρίχτερ.

Ο γνωστός μετεωρολόγος καλεί τους κατοίκους να δείξουν υπομονή σε αυτές τις δύσκολες στιγμές και τονίζει πως όλη η Ελλάδα είναι στο πλευρό τους.

Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Καλλιάνου στο Facebook:

«ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΣΕΙΣΜΟ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΒΡΟΧΕΣ ΣΤΗΝ ΛΕΣΒΟ

Δυστυχώς αλλά τα νέα δεν είναι ευχάριστα σε ότι αφορά στις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν στην Λέσβο αλλά και στην ευρύτερη περιοχή του Βορειοανατολικού Αιγαίου τις επόμενες ημέρες. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν μένουν πια στα σπίτια τους διότι υπέστησαν φοβερές ζημιές και επομένως ο καιρός δεν θα είναι σύμμαχος τους αν και βαδίζουμε στα μέσα του Ιουνίου.

Συγκεκριμένα, από το μεσημέρι της Πέμπτης θα εκδηλωθούν βροχές και πιθανώς τοπικές καταιγίδες στην Λέσβο, με τάση όμως τα φαινόμενα να εξασθενήσουν από το απόγευμα και στη συνέχεια.

Επίσης σοβαρή υποψηφιότητα θέτει η περιοχή του ΒΑ Αιγαίου και επομένως και η Λέσβος, για νέο γύρο βροχοπτώσεων από το πρωί της Κυριακής, αυτό όμως ως πιθανότητα, διότι ακόμη βρισκόμαστε 5 ημέρες πριν.

Υπομονή να δείξουν όλοι οι άνθρωποι εκεί, είναι πολύ δύσκολες οι στιγμές. Όλη η Ελλάδα είναι δίπλα τους, είτε εμπράκτως, είτε με την σκέψη μας. Ας μην εκδηλωθεί ποτέ πάλι τόσο μεγάλος σεισμός στην περιοχή μας. Αθώες ψυχές φεύγουν τόσο άδικα...»
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!