tromaktiko: Τραμπ: Κτηνωδία της Βόρειας Κορέας ο θάνατος του Αμερικανού φοιτητή

Τρίτη 20 Ιουνίου 2017

Τραμπ: Κτηνωδία της Βόρειας Κορέας ο θάνατος του Αμερικανού φοιτητή



Την καταδίκη του για την «κτηνωδία του καθεστώτος της Πιονγιάνγκ» εξέφρασε ο Αμερικανός πρόεδρος...
Ντόναλντ Τραμπ, με αφορμή τον θάνατο του 22χρονου Αμερικανού φοιτητή Ότο Γουόρμπιερ, που είχε παραμείνει φυλακισμένος επί 17 μήνες στη Βόρεια Κορέα και ο οποίος επαναπατρίστηκε στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα σε κωματώδη κατάσταση.

Σε ανακοίνωσή του, ο Αμερικανός πρόεδρος εκφράζει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του φοιτητή, ενώ σημειώνει ότι ο θάνατος του 22χρονου ενισχύει την αποφασιστικότητά του να αποτρέψει τον χαμό αθώων ανθρώπων «στα χέρια καθεστώτων που δεν σέβονται το κράτος δικαίου και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια».

Ο Γουόρμπιερ βρισκόταν σε κώμα για περισσότερο από ένα χρόνο. Είχε καταδικαστεί από Ανώτατο Δικαστήριο της Βόρειας Κορέας σε 15 χρόνια καταναγκαστικά έργα για «εχθρικές δραστηριότητες και συνωμοσία». Απελευθερώθηκε στις 13 Ιουνίου, έπειτα από διαπραγματεύσεις των δύο χωρών.

«Δυστυχώς, η φρικτή και βασανιστική μεταχείριση που είχε ο γιος μας στα χέρια των Βορειοκορεατών σιγούρευσε ότι καμία άλλη έκβαση δεν ήταν πιθανή εκτός από την θλιβερή που βιώσαμε σήμερα», ανέφερε η οικογένεια του 22χρονου φοιτητή έπειτα από τον θάνατό του στο ιατρικό κέντρο του πανεπιστημίου του Σινσινάτι
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!