tromaktiko: Σεισμός Μυτιλήνη: Μια γυναικά εγκλωβισμένη στο χωριό Βρίσα

Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017

Σεισμός Μυτιλήνη: Μια γυναικά εγκλωβισμένη στο χωριό Βρίσα



Σύμφωνα με πληροφορίες στο χωριό Βρισά μια γυναίκα έχει εγκλωβιστεί στο σπίτι της...


Αυτή την ώρα δυνάμεις της Πυροσβεστικής σπεύδουν στο χωριό.
Από την Πυροσβεστική έγινε γνωστό ότι συνεχίζονται οι έρευνες για μια ηλικιωμένη γυναίκα που πιθανολογείται ότι είναι εγκλωβισμένη σε ερείπια σπιτιού.

Η ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ καταγράφηκε νότια της Μυτιλήνης στις 15:28.  Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Σεισμολογικό Κέντρο, το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης εντοπίζεται 37 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Μυτιλήνης και 17 χιλιόμετρα νότια του Πλωμαρίου ενώ το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 10 χιλιόμετρα.

Πολύ μεγάλες καταστροφές έχουν σημειωθεί από τον σεισμό των 6,3 Ρίχτερ  και στο χωριό Βρίσα της Μυτιλήνης
όπου κατέρρευσαν σπίτια στο Πλωμάρι.

Τραυματίες ανασύρουν από τα ερείπια της Βρισάς, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, συνεργεία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που έφτασαν στο χωριό. Οι ίδιες πληροφορίες μιλάνε για ηλικιωμένους που ζουν στο χωριό και οι οποίοι δεν απαντάνε στα τηλέφωνα που δέχονται από οικείους τους.

Τέλος, μαζί με την ομάδα της ΕΜΑΚ που μεταβαίνει αυτή την ώρα στην Μυτιλήνη με το Σινούκ της Αεροπορίας Στρατού θα είναι και ένας εκπαιδευμένος σκύλος για τις έρευνες μέσα στα χαλάσματα.


Τέσσερις τραυματίες είναι ο πρώτος απολογισμός του σεισμού. Δύο άνθρωποι έχουν τραυματιστεί στο χωριό Βρίσα, ένας στο Λισβόρι και ένας στη Σκάλα Πολιχνίτου. Οι τραυματίες μεταφέρονται στο κέντρο Υγείας Πολιχνίτου αλλά η κατάστασή τους δεν εμπνέει ανησυχία.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!