tromaktiko: Τρομοκρατία η υπόθεση ομηρίας στην Μελβούρνη της Αυστραλίας

Τρίτη 6 Ιουνίου 2017

Τρομοκρατία η υπόθεση ομηρίας στην Μελβούρνη της Αυστραλίας



Τρομοκρατική πράξη ήταν η κατάσταση πολιορκίας διαμερίσματος στη Μελβούρνη της Αυστραλίας, σύμφωνα με τις αρχές και μετά τη δήλωση του ΙΚ ότι ο άνδρας ήταν...
μέλος του. Αυτό επιβεβαίωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Μάλκολμ Τέρνμπουλ.

Η αστυνομία πυροβόλησε και σκότωσε τον ένοπλο, Γιακούμπ Κάιρε, χθες αφού είχε κρατήσει μια γυναίκα όμηρο μέσα σε ένα διαμέρισμα στη Μελβούρνη, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας.

Η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι ο Κάιρε - ο οποίος είχε απαλλαχθεί από την κατηγορία ότι σχεδίαζε να επιτεθεί μια στρατιωτική βάση του Σίδνεϊ το 2009 αλλά βρισκόταν ελεύθερος με αναστολή για άλλες κατηγορίες - είχε σκοτώσει με πυροβολισμό έναν άνδρα στον προθάλαμο του κτιρίου όπου βρισκόταν το διαμέρισμα.

«Αυτή η τρομοκρατική επίθεση από έναν γνωστό εγκληματία, έναν άνδρα ο οποίος μόνο πρόσφατα είχε αφεθεί ελεύθερος με αναστολή, είναι ένα συγκλονιστικό και άνανδρο έγκλημα», είπε ο πρωθυπουργός Τέρνμπουλ σε δημοσιογράφους στην πρωτεύουσα της χώρας, Κανμπέρα.

«Αποτελεί τρομοκρατική επίθεση και τονίζει την ανάγκη να είμαστε συνεχώς σε εγρήγορση, να μην αποτρεπόμεθα, πάντα αψηφώντας την ισλαμιστική τρομοκρατία», είπε.

Ο διοικητής της αστυνομίας της περιφέρειας Βικτόρια, Γράχαμ Άστον, είπε ότι η αστυνομία διερευνούσε το συμβάν μετά από την ανάρτηση του πρακτορείου του Ισλαμικού Κράτους, Amaq, όπου η οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!