tromaktiko: Ξέρετε ποιά είναι η πιο βρώμικη περιοχή σε ένα αεροπλάνο;

Σάββατο 17 Ιουνίου 2017

Ξέρετε ποιά είναι η πιο βρώμικη περιοχή σε ένα αεροπλάνο;



Αναρωτηθήκατε ποτέ ποια είναι τα σημεία με τα περισσότερα μικρόβια σε ένα αεροπλάνο; Αν όχι, τότε μάθετε πως ήταν ακριβώς...
δίπλα σας κατά τη διάρκεια του αεροπορικού ταξιδιού.

Είναι πολύ πιθανόν, τα μικρόβια που βρίσκονται στον πλανήτη, να σας πλησιάσουν πολύ πιο εύκολα από ότι τα φίδια για παράδειγμα. Μπορούν να βρεθούν ακόμα  πιο εύκολα σε επιφάνειες που αγγίζουμε συχνά, στη διάρκεια μιας αεροπορικής πτήσης, σύμφωνα με μια νέα μελέτη.

Έρευνες σε τέσσερα αεροδρόμια

Μικροβιολόγοι πήραν δείγματα από πέντε αεροδρόμια και τέσσερα αεροπλάνα, αφού τους ζητήθηκε να ανακαλύψουν ποιες επιφάνειες ήταν οι πιο βρώμικες.

Τα τραπεζάκια πίσω από τις θέσεις στα αεροπλάνα, στα οποία οι επιβάτες χρησιμοποιούν σαν πλατφόρμα για οτιδήποτε φαγώσιμο ή πόσιμο μέχρι για να αλλάζουν τις πάνες των μωρών είναι η πιο βρώμικη περιοχή, στο αεροπλάνο, με διαφορά. Ακολουθούν ο εξαερισμός, το καζανάκι της τουαλέτας και η ζώνη ασφαλείας, όπως έδειξαν τα αποτελέσματα.

Κέρδος ίσον βρωμιά

«Το προσωπικό βρίσκεται κάτω από μεγαλύτερη πίεση σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια λόγω της ταχύτητας στις αλλαγές των διαφόρων πτήσεων, αφίξεων και αναχωρήσεων. Η αλλαγή αυτή προσδοκά στην μεγαλύτερη αύξηση του κέρδους. Έτσι τα τραπεζάκια καθαρίζονται μόνο στο τέλος της ημέρας.», σημειώνει η έρευνα.

Στα αεροδρόμια, οι μικροβιολόγοι αναγνώρισαν ως τις πιο βρώμικες περιοχές τα σιντριβάνια πόσιμου νερού και τις κλειδαριές στις τουαλέτες.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!