tromaktiko: Η Κοπέλα του έπαθε κρίση άγχους και του έστειλε το πιο σοκαριστικό μήνυμα - Η Απάντησή του; Άξια συγχαρητηρίων...

Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2018

Η Κοπέλα του έπαθε κρίση άγχους και του έστειλε το πιο σοκαριστικό μήνυμα - Η Απάντησή του; Άξια συγχαρητηρίων...



Οι ψυχικές ασθένειες είναι μέρος της ζωής μας που...
πολλοί δεν κατανοούν ή αποτελεί θέμα ταμπού.

Αν και οι αγχώδεις διαταραχές είναι από τις πιο κοινές ψυχικές ασθένειες, ο στιγματισμός τους συνεχίζει να προκαλεί δυσκολίες για τα άτομα που πάσχουν από αυτές.

Σύμφωνα με την Αμερικάνικη Ένωση για το Άγχος και την Κατάθλιψη, 40 εκατομμύρια Αμερικανοί από 18 ετών και άνω πάσχουν από άγχος, και περίπου στους μισούς από αυτούς γίνεται διάγνωση για κάποια μορφή αγχώδους διαταραχής, όπως ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή, διαταραχή μετατραυματικού στρες, φοβίες και διαταραχή πανικού.

Με τέτοιες στατιστικές, είναι άξιο απορίας γιατί ακόμα δεν παρέχουμε επαρκή στήριξη σε τέτοια άτομα που έχουν ανάγκη από βοήθεια και καθημερινά αντιμετωπίζουν δυσκολίες.

Η Callie Amelia Theodore είναι ένα τέτοιο άτομο που ζει καθημερινά με άγχος και πριν από μερικές εβδομάδες δημοσίευσε στο Facebook μια ανάρτηση για να δείξει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει με την διαταραχή της.

Επίσης έδειξε πως μερικές φορές μια απλή ενέργεια μπορεί να κάνει τη διαφορά, ειδικά μέσα σε μια σχέση.

Η καλύτερη λύση για τις ρυτίδες που έχετε ακούσει ποτέ! Χρησιμοποιήστε το και ξεχάστε τις ρυτίδες! Η ίδια έγραψε στη δημοσίευσή της:


«Ένα άτομο με αγχώδη διαταραχή πιστεύει ότι όλοι θα φύγουν. Η αλήθεια είναι ότι αγωνίζονται με κάτι που δεν μπορούν να ελέγξουν και υπάρχει ένα αίσθημα ανασφάλειας μέσα τους όσον αφορά τις σχέσεις.»

«Ξέρουν ότι είναι δύσκολο και δεν θέλουν να σας επιβαρύνουν με τις τρελές τους σκέψεις και ανησυχίες. Έτσι αντίθετα, προσπαθούν να σας διώξουν, πριν βρείτε την ευκαιρία να φύγετε οι ίδιοι.»

Η Callie επίσης μοιράστηκε δύο φωτογραφίες: μία με την ίδια και τον σύντροφό της τον Chris, και μια άλλη με μια συζήτηση με μηνύματα που είχαν πρόσφατα.

Συχνά μηνύματα που ανταλλάσσουν η Callie και ο Chris θεωρούνται «τρελά» ή «αποπνικτικά», ειδικά αν γίνονται σε τακτική βάση.

Δυστυχώς, οι περισσότεροι δεν ψάχνουν την βαθύτερη αιτία γι” αυτό, όσον αφορά τις ανασφάλειες ή τους φόβους του συντρόφου τους, και εγκαταλείπουν τη σχέση, πριν τα πράγματα «σοβαρέψουν».

Ωστόσο, η Callie και ο Chris αποτελούν απόδειξη ότι επειδή κάποιος είναι ευαίσθητος ή χρειάζεται επιβεβαίωση για τη σχέση τους, δεν σημαίνει ότι δεν αξίζει να ασχοληθεί μαζί τους.

«Είναι δύσκολο να αγαπάς κάποιον που πάσχει από αγχώδη διαταραχή. Θα είναι υπερευαίσθητοι, θα φτιάχνουν σενάρια στο μυαλό τους δημιουργώντας διαφωνίες και χρειάζεται συνεχή επιβεβαίωση,» γράφει η Callie.

«Βρείτε κάποιον που σας κάνει να νιώθετε ότι το να σας αγαπάει δεν είναι υποχρέωση.»

«Κάποιον που σας επιβεβαιώνει για τα μικροπράγματα. Κάποιον που δε θα σας λέει ότι υπερβάλλετε. Κάποιον που θα σας συνεφέρει από μια αγχώδη επίθεση πανικού. Βρείτε κάποιον που όσο και αν προσπαθείτε να τους διώξετε, δε θα φύγει.»

Ολοκληρώνει τη δημοσίευσή της με ένα βίντεο του Chris, όπου ο ίδιος αποκαλύπτει τις προσωπικές του δυσκολίες με την αντιμετώπιση της κατάθλιψης και πως η ψυχική ασθένεια είναι κάτι παραμένει παρεξηγημένο.

«Δεν πειράζει αν δεν είστε καλά, και έχει μεγάλη σημασία γι” αυτό να έχετε κάποιον δίπλα σας να σας στηρίζει,» αναφέρει ο Chris.

Μέχρι στιγμής, η δημοσίευση της Callie είχε πάνω από 60.000 like, πάνω από 39.000 σχόλια και μοιράστηκε πάνω από 138.000 φορές.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!