tromaktiko: Τραγική σύμπτωση με δύο ιερωμένους: Τον συλλυπήθηκε και μετά από λίγες ώρες πέθανε

Τρίτη 13 Ιουνίου 2017

Τραγική σύμπτωση με δύο ιερωμένους: Τον συλλυπήθηκε και μετά από λίγες ώρες πέθανε



Ένα τραγικό παιχνίδι επιφύλασσε η μοίρα σε δύο ιδιαίτερα αγαπητούς ιερωμένους των Χανίων... οι οποίοι αποδήμησαν εις Κύριον, πριν από λίγες ημέρες. Πρόκειται για τον πατέρα Μανώλη Γεωργιακάκη, ιερέα του ναού του Αγίου Χαραλάμπους στα Λενταριανά και τον πατέρα Νεκτάριο Σφακιωτάκη, τον παπά Τίτο, από τα Τοπόλια της Κισσάμου.

Ο παπά Τίτος εκοιμήθη, μετά από σκληρή κι άνιση μάχη με τον καρκίνο, στις 2 Ιουνίου, σε ηλικία 61 ετών. Η είδηση του θανάτου του, βύθισε στο πένθος την Ιερά Μητρόπολη Κισσάμου και Σελίνου και τους πιστούς της περιοχής, καθώς επρόκειτο για έναν εφημέριο ιδιαίτερα αγαπητό.

Ανάμεσα σε όσους έσπευσαν να εκφράσουν συλληπτήρια, ήταν και ο παπα Μανώλης, ο οποίος έγραψε χαρακτηριστικά στο facebook, κάτω από την είδηση του θανάτου του συναδέλφου του: «Που είσαι ρε Τίτε… στον ίδιο θάλαμο ήμασταν… Υπέροχο παιδί».Δυστυχώς, λίγες ημέρες μετά και σε ηλικία μόλις 43 ετών, έφυγε από τη ζωή και ο ίδιος, ξαφνικά και απρόσμενα, πηγαίνοντας ξανά να συναντήσει τον φίλο του.
Ο παπά Τίτος

Ο παπά Τίτος κατά κόσμον Νεκτάριος Σφακιωτάκης γεννήθηκε στις 19 Νοεμβρίου 1956 στα Τοπόλια Κισσάμου. Χειροτονήθηκε διάκονος στις 29 Ιουνίου 1996 από τον Κισσάμου και Σελίνου Ειρηναίο Γαλανάκη.


Για 10 συναπτά έτη ήταν ο διάκονος του Μητροπολίτη. Ιερομόναχος χειροτονήθηκε στις 30 Ιουλίου 2006 από τον Κισσάμου Αμφιλόχιο. Στις 23 Νοεμβρίου 2009 χειροθετήθηκε σε Αρχιμανδρίτη. Ήταν εφημέριος στο χωριό του, τα Τοπόλια, από την ημέρα της χειροτονίας σε πρεσβύτερο. Ήταν αγαπητός σε όλη την Κίσσαμο με πλούσιο ποιμαντικό και φιλανθρωπικό έργο. Τελειόφοιτος της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Κρήτης στο Ηράκλειο. Κοιμήθηκε 2 Ιουνίου και θάφτηκε στα Τοπόλια.
Ο παπά Μανώλης

Ο Ιερατικώς Προϊστάμενος του Αγίου Χαραλάμπους Χανίων Πρωτοπρεσβύτερος Εμμανουήλ Γεωργιακάκης του Εμμανουήλ και της Χρυσής γεννήθηκε στις 10 Σεπτεμβρίου 1974 στην Παλαιόχωρα της επαρχίας Σελίνου Χανίων.

Τελείωσε το 6ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Χώρας, την Εκκλησιαστική Σχολή Κρήτης, ενώ παράλληλα με τις σπουδές, εργάστηκε στον Άγιο Κωνσταντίνο Νέας Χώρας ως εκκλησιάρχης και ασχολήθηκε με το τμήμα νεότητας της ενορίας.


Το 1996 χειροτονήθηκε από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου κ.κ. Ειρηναίο ( νυν Κρήτης ) διάκονος στον ιερό ναό Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης στη Νέα Χώρα και τοποθετήθηκε αρχικά στον ενοριακό ναό Προφήτη Ηλία στους Τάφους των Βενιζέλων, στον Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων Χανίων και τέλος ως Αρχιδιάκονος του Σεβασμιότατου κ.κ. Ειρηναίου επί μια δεκαετία.

To 2012 μετατέθηκε ως δεύτερος εφημέριος στην πολυπληθή ενορία του Αγίου Χαραλάμπους Λενταριανών, ενώ το 2016 διορίστηκε Ιερατικώς Προϊστάμενος της ίδιας ενορίας.


Ο πατήρ Εμμανουήλ έχει γράψει μια ανέκδοτη ποιητική συλλογή με τίτλο « Ωδή στα Πάθη.» Ποιήματα του έχουν δημοσιευτεί σε ιστοσελίδες ποίησης, στον ημερήσιο τοπικό τύπο ενώ ένα εξ αυτών μελοποιήθηκε από τον μουσικοσυνθέτη Σάκη Τσιλίκη και τραγουδήθηκε από τον τενόρο Κωνσταντίνο Παλιατσάρα.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!