tromaktiko: Τώρα: "Έξω η πρέζα" - Οργισμένοι κάτοικοι Μενιδίου με μαύρες σημαίες στο υπ. Προστασίας του Πολίτη

Τρίτη 13 Ιουνίου 2017

Τώρα: "Έξω η πρέζα" - Οργισμένοι κάτοικοι Μενιδίου με μαύρες σημαίες στο υπ. Προστασίας του Πολίτη



Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη πραγματοποιούν οι κάτοικοι του Μενιδίου, των οποίων η οργή...
ξεχειλίζει για τον άδικο θάνατο του 11χρονου Μάριου από “αδέσποτη” σφαίρα.

Για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα, οι κάτοικοι διαμαρτύρονται, αυτή τη φορά έξω από το υπουργείο, για την παραβατικότητα και την εγκληματικότητα των Ρομά.

Ύστερα από κάλεσμα του Δημάρχου Αχαρνών, περίπου 200 κάτοικοι και μέλη συλλόγων γονέων, συγκεντρώθηκαν στον προαύλιο χώρο του δημαρχείου και από εκεί αναχώρησαν με πούλμαν για το υπουργείου, όπου έφτασαν περίπου στις 20.00, κρατώντας μαύρες σημαίες και πλακάτ που έγραφαν "έξω η πρέζα".

Από το Σάββατο (10.06.2017), η κατάσταση στο Μενίδι είναι εμπόλεμη. Τις προηγούμενες τρεις ημέρες, σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια με πετροπόλεμο και μολότοφ.



Το χρονικό

Είναι Πέμπτη, 8 Ιουνίου του 2016 και στο δημοτικό σχολείο Μενιδίου γίνεται μια σχολική γιορτή. Η ώρα είναι περίπου 20:00 το βράδυ και η γιορτή του σχολείου ξεκινά.

Συμμετείχαν όλα τα τμήματα και όλες οι τάξεις, με κάθε μία από αυτές να παρουσιάζουν ένα σύντομο σκετς. Μιλάμε για ένα μεγάλο σχολείο, με 700 παιδιά, συνεπώς καταλαβαίνει κανείς αν συνυπολογίσει και τους γονείς που είχαν συγκεντρωθεί, πως ο κόσμος που βρισκόταν στο σχολείο λίγα λεπτά πριν την τραγωδία ήταν πάρα πολύς.

Λίγες στιγμές αργότερα, ο 11χρονος Μάριος έμελλε να πέσει στο έδαφος, αφού μια "αδέσποτη" σφαίρα καρφώθηκε στο κεφάλι του. Κανείς δεν είχε καταλάβει το παραμικρό. Κανείς δεν άκουσε πυροβολισμό. Το παιδί βρισκόταν στο πλάι των συμμαθητών του όταν ξαφνικά κατέρρευσε.

Τραγική φιγούρα η μητέρα του 11χρονου παιδιού. Η γυναίκα είναι εκπαιδευτικός και εργάζεται στο σχολείο. Ήταν παρούσα στο περιστατικό και έτρεξε αμέσως στο πλευρό του παιδιού της. Όλοι αρχικά πίστεψαν ότι το παιδί λιποθύμησε. Όταν είδαν αίμα πίστεψαν ότι το παιδί χτύπησε το κεφάλι του πέφτοντας. Αμέσως κλήθηκε ασθενοφόρο. Το παιδί μεταφέρθηκε στο Παίδων όπου διασωληνώθηκε, αλλά οι γιατροί δεν κατάφεραν να το σώσουν.
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!