tromaktiko: Παράδοξοι τρόποι να χάσεις βάρος

Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017

Παράδοξοι τρόποι να χάσεις βάρος



Ψέκασε με βανίλια
Σύμφωνα με το St. George Hospital του Λονδίνου και την έρευνα που πραγματοποίησε, η γλυκιά γεύση της βανίλιας έχει...
καταπραϋντικές ιδιότητες για το μέρος εκείνο του εγκεφάλου που ελέγχει την όρεξή μας για φαγητό. Συγκεκριμένα όσοι από τους συμμετέχοντες φορούσαν patch βανίλιας έχασαν περισσότερο βάρος σε σχέση μ' εκείνους που είχαν κολλήσει πάνω τους patch λεμονιού. Δόξα το Θεό η αγορά είναι γεμάτη με προϊόντα που μυρίζουν βανίλια.

Φάε σε χρωματιστά πιάτα
Κι όμως, αν το πιάτο της σαλάτας σου είναι ίδιο μ' εκείνο του κυρίως φαγητού σου θα φας μέχρι και 30% περισσότερη τροφή από εκείνη που θα κατανάλωνες αν τα πιάτα σου ήταν mix & match. Τα μπλε πιάτα επίσης επιδρούν στην όρεξη περιορίζοντάς την. Όλα μπλε!

Πρόσεχε τις παρέες σου
Άλλη μια μεγάλη αλήθεια που πρέπει να παραδεχτούμε. Όταν τρώμε παρέα με ανθρώπους που του δίνουν και καταλαβαίνει στο φαγητό, παρασυρόμαστε και τρώμε παραπάνω. Σχετικές μελέτες αναφέρουν πως η πιθανότητα να συμβεί αυτό ανέρχεται στο 57%. Αυτό δεν σημαίνει να ξεκόψεις με τους ανθρώπους σου, αλλά να έχεις το νου σου, κι αν μπορείς να αποφύγεις ένα γεύμα που εξελίσσεται σχεδόν πάντα σε τσιμπούσι, με σένα να σκούζεις στο τέλος, κάν'το.

Γράφε τι τρως
Κάνε το εξής πείραμα: Για μία βδομάδα σημείωνε καθημερινά τι τρως. Στο τέλος, δες τι έχεις γράψει και βγάλε κάποια συμπεράσματα για τις διατροφικές σου συνήθειες. Το πανεπιστήμιο του Γουισκόνσιν αναφέρει πως μπορεί να είναι κάπως σχολαστικό όλο αυτό, ωστόσο βοηθάει πολύ. Εναλλακτικά μπορείς να τα βγάζεις και φωτογραφία.

Χαμήλωνε τα φώτα
Ο χαμηλός φωτισμός που φτιάχνει ατμόσφαιρα θα σε χαλαρώσει, θα σε κάνει να νιώσεις ικανοποίηση και θα σε αποτρέψει από το να φας πολύ. Αυτό υποστηρίζει μία έρευνα που πραγματοποιήθηκε το 2012 σε fast food εστιατόρια, στα οποία η μόνη αλλαγή που έγινε ήταν να μειωθεί η ένταση του φωτός. Παρατηρήθηκε ότι οι πελάτες παράγγελναν τις ίδιες ποσότητες, αλλά έτρωγαν λιγότερο. Δείπνο υπό το φως το κεριών λοιπόν. Αδυνατίζει!
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!