tromaktiko: EKTAKTO - Παγκόσμια αναστάτωση: Πυροβολισμοί κατά βουλευτών - Πολλοί τραυματίες [photos - video]

Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017

EKTAKTO - Παγκόσμια αναστάτωση: Πυροβολισμοί κατά βουλευτών - Πολλοί τραυματίες [photos - video]



Τουλάχιστον ένας...
Ρεπουμπλικανός βουλευτής έχει τραυματιστεί και μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο νοσοκομείο - Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν αρκετούς τραυματίες Τουλάχιστον ένα μέλος του Κογκρέσου τραυματίστηκε όταν ένας άγνωστος άνοιξε πυρ το μεσημέρι της Πέμπτης (ώρα Ελλάδας) εναντίον Ρεπουμπλικανών πολιτικών που έκαναν εξάσκηση σε γήπεδο μπέιζμπολ της πόλης Αλεξάντρια, στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ.


O Ρεπουμπλικανός πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Στιβ Σκάλις ήταν ένα από τα άτομα που δέχτηκε πυρά. Τραυματίστηκε στον γοφό και και μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο νοσοκομείο, με την κατάσταση της υγείας του να παραμένει άγνωστη.


Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο δράστης - ή οι δράστες, αφού δεν έχει ξεκαθαριστεί ότι έδρασε μόνος - άνοιξε πυρ κατά μελών του Κογκρέσου που έκαναν προπόνηση στο γήπεδο που βρίσκεται στη γειτονιά Ντελ Ρέι, ενόψει ενός φιλανθρωπικού αγώνα που θα είχε προγραμματιστεί για αύριο στο Nationals Park.

Ένας αυτόπτης μάρτυρας της επίθεσης, ο Benjamin Childers, έγραψε στο Twitter ότι κάποιος άνοιξε πυρ σε ένα γήπεδο του μπέιζμπολ όπου Ρεπουμπλικανοί βουλευτές κάνουν εξάσκηση, επισημαίνοντας ότι ακούστηκαν πολλοί πυροβολισμοί. Τα πρώτα στοιχεία της αστυνομίας κάνουν λόγο για πέντε τραυματίες.



Συνελήφθη ο δράστης
Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε πριν από λίγο η αστυνομία της Βιρτζίνια, συνελήφθη ο δράστης που άνοιξε πυρ στο γήπεδο μπέιζμπολ και τραυμάτισε πέντε άτομα μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής των Ρεπουμπλικανών, Στιβ Σκάλις από τη Λουιζιάνα. Ταυτόχρονα, το ABC News ανέφερε σε ρεπορτάζ του ότι το FBI σπεύδει στο σημείο για να διεξάγει τις απαραίτητες έρευνες.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!