tromaktiko: EXTRAS Ποιο πρόγραμμα του Αnt1 είναι η μεγαλύτερη απογοήτευση της χρονιάς στα νούμερα τηλεθέασης;

Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017

EXTRAS Ποιο πρόγραμμα του Αnt1 είναι η μεγαλύτερη απογοήτευση της χρονιάς στα νούμερα τηλεθέασης;



Μια ακριβή παραγωγή που θα «χτυπούσε» το Survivor. Αλλά δεν… Ποιος ο ρόλος του Γιάννη Λάτσιου;

Μια δύσκολη τηλεοπτική σεζόν φτάνει στο τέλος της με τα «θύματα πολέμου» να είναι πολλά. Ακριβές -και όχι μόνο- παραγωγές κάνουν οριστικό φινάλε, με ηθοποιούς και παρουσιαστές να βρίσκονται σε αγωνιώδη αναζήτηση νέας τηλεοπτικής στέγης. Υπήρξαν, βέβαια και ανάσες ελπίδας, με προγράμματα που στόχευαν στην τόνωση του προγράμματος και φυσικά στα υψηλά νούμερα τηλεθέασης. Δυστυχώς, δεν τα κατάφεραν. Μία από αυτές τις παραγωγές είναι ο νέος κύκλος του «Your Face Sounds Familiar», με παρουσιάστρια τη Μαρία Μπεκατώρου.

Το βραδινό σόου του Ant1 μπορεί να ξεκίνησε με υψηλές προσδοκίες, οι τηλεθεατές όμως δεν το τίμησαν ιδιαιτέρως. Σημαντικό ρόλο έπαιξε η προβολή του Survivor της Κυριακής σε απέναντι κανάλι, γι’ αυτό και το κανάλι του Αμαρουσίου, φρόντισε να αλλάξει τα δεδομένα.


Μετακόμισε το σόου μεταμφιέσεων από την Κυριακή στην prime time της Πέμπτης –που δεν έχει Survivor- και πάλι όμως τα νούμερα δεν ήταν ικανοποιητικά. Λύση στην οποία λίγο νωρίτερα είχε καταφύγει και ο Μένιος Φουρθιώτης με το «Star Academy» που τελικά «μετακόμισαν» στο πρόγραμμα του Σαββάτου.


Η πρεμιέρα της Μαρίας Μπεκατώρου απέναντι στο Survivor σημείωσε 20,4% στο σύνολο και 17,2% στο δυναμικό κοινό, με τα νούμερα της περασμένης Πέμπτης (χωρίς Survivor, αλλά με το πρώτο live «X Factor» απέναντι) να είναι ακόμα χειρότερα.
Συγκεκριμένα, σε γενικό σύνολο σημείωσε 15,8% τηλεθέαση, ενώ στο δυναμικό κοινό 15 – 44, 14,6%, ποσοστό σχεδόν «απαγορευμένο» για τους διαφημιστές.

Το «X Factor» πέρασε μπροστά με 17,9% και 21,1% αντίστοιχα.

Κάπως έτσι, η ανησυχία του Ant1 και των συντελεστών της ακριβής αυτής παραγωγής είναι διάχυτη, αφού αν συνεχίσει το «Your Face Sounds Familiar» εξακολουθήσει να πέφτει με αυτούς τους ρυθμούς, δεν θα απέχει και πολύ από το μονοψήφια.

Από τον Ant1, δεν έχει γίνει μέχρι τώρα γνωστή κάποια αλλαγή στην παραγωγή του εν λόγω σόου, ωστόσο οι συζητήσεις είναι πολλές.

Αξίζει να σημειωθεί πως δεν πρόκειται για ένα πρόγραμμα που έχει κάτι νέο να χαρίσει στο τηλεοπτικό κοινό, μα που για το κανάλι αποτελούσε «σίγουρο» χαρτί για τηλεθέαση άνω του 25%.



Αλλαγές με την επιστροφή του Γιάννη Λάτσιου

Οι εξελίξεις, πάντως, είναι αναπόφευκτες. Κυρίως λόγω της επιστροφής του Γιάννη Λάτσιου. Το όνομα – κολοσσός του Ant1 δεν μπορεί παρά με την επιστροφή του να καταφύγει σε δραστικά μέτρα προκειμένου να ανέβουν τα νούμερα του ψυχαγωγικού του καναλιού. 

Μέχρι στιγμής, η Φαίη Σκορδά είναι αυτή που «κρατά»  τα νούμερα, αλλά μόνη της δεν μπορεί να κάνει και πολλά. Την ίδια ώρα, η Μαρία Μπεκατώρου γνωρίζει πως το πρωινό «ΣΟΥΚΟΥ» του Σαββατοκύριακου δεν έχει πάρει το πράσινο φως για τη νέα σεζόν, με το σόου μεταμφιέσεων του Ant1 να αποτελεί τη μόνη διέξοδο.

Άραγε θα βρεθεί τόπος να ανασάνει ξανά η prime time του Ant1;

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!