tromaktiko: Βόμβα μεγατόνων: Η κωμωδία του Mega που σάρωνε τα πάντα επιστρέφει 13 χρόνια μετά;

Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017

Βόμβα μεγατόνων: Η κωμωδία του Mega που σάρωνε τα πάντα επιστρέφει 13 χρόνια μετά;



Η σατιρική εκπομπή που λάτρεψαν μικροί και μεγάλοι...

Με τις αλλαγές που γίνονται στο χάρτη των Media, είναι βέβαιο ότι η επόμενη τηλεοπτική χρονιά θα είναι κάτι παραπάνω από ενδιαφέρουσα. Από τη μία η ανάγκη των καναλιών να απαντήσουν στον τυφώνα «Survivor» από την άλλη τα νέα πρόσωπα που μπαίνουν στα ΜΜΕ και θέλουν να κάνουν δυναμικό μπάσιμο, μας οδηγούν στο ασφαλές συμπέρασμα, η νέα σεζόν δεν θα θυμίζει σε τίποτα τη φετινή. Ήδη στον ΑΝΤ1, με την επιστροφή του Γιάννη Λάτσιου να θεωρείται βέβαια, ετοιμάζουν τα πρώτα χτυπήματα ως απάντηση στο Survivor.

Η κίνηση-ματ όμως που όποιος την κάνει, θα πάρει όλο το χαρτί στην Prime-time είναι άλλη.


Όπως αποκάλυψε ο Λάκης Λαζόπουλος σήμερα, σε συνέντευξή του στο ENJOY της Κυριακάτικης Δημοκρατίας εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να επιστρέψει στην τηλεόραση με την σατιρική κωμωδία που έσπασε όλα τα κοντέρ τηλεθέασης από το 1992 έως το 2004 που προβλήθηκε μέσα απ’ τη συχνότητα του Mega. Ο λόγος ασφαλώς για τους «Δέκα μικρούς Μήτσους»…

Ναι οι καιροί έχουν αλλάξει και ο Λαζόπουλος, με την χοντροκομμένη και πολλές φορές μεροληπτική του σάτιρα μέσα απ’ το «Αλ Τσαντίρι» έπεσε πολύ στα μάτια του τηλεοπτικού κοινού, μια ενδεχόμενη επιστροφή του όμως με τη συγκεκριμένη εκπομπή, είναι βέβαιο ότι δεν θα άφηνε τους τηλεθεατές αδιάφορους.

Και μόνο η ελπίδα ότι οι «Μήτσοι» του 2017 θα ήταν στο ίδιο επίπεδο με τους «Μήτσους» εκείνης της περιόδου, θα αρκούσε για να καθηλώσει το τηλεοπτικό κοινό μπροστά στους δέκτες του. Τι ακριβώς είπε ο Λαζόπουλος για το συγκεκριμένο θέμα;

Ερωτηθείς αν θα επιστρέψει στην τηλεόραση έδωσε την εξής απάντηση, που φούντωσε τα σενάρια επιστροφής των «Μήτσων»:

«Δεν με απασχολεί αυτό. Αλλά αν επιστρέψει το «Αλ Τσαντίρι Νιουζ», θα επανέλθει ως «Αλ Μπατίρι Νιούζ» ή ως «Αλ Σιχτίρι Νιουζ»«. Όπως σκέφτομαι πολύ σοβαρά και τους «Δέκα Μικρούς Μήτσους». Ναι θα ήθελα να επανέλθω στην τηλεόραση με τους «Δέκα Μικρούς Μήτσους».  Είναι μια περίοδος που γράφω.».


Εκτός από τα σχέδια του για την επιστροφή των «Μήτσων» ο Λαζόπουλος μίλησε και για το…σχέδιο κάποιων να βρεθεί εκτός τηλεόρασης:

«Πόλεμος έγινε. Κάποτε θα τα γράψω με ησυχία. Ξέρω ως άνθρωπος, όταν αποφασίσεις να συγκρουστείς με κάποιους ισχυρούς, θα έχεις και τις επιπτώσεις. Όμως κάποια στιγμή έρχεται η ώρα της επιλογής και της απόφασης. Θα παραμείνεις υπόδουλος ή θα πληρώσεις το τίμημα; Καταλαβαίνω και κατανοώ τον πόλεμο. Δεν κρατάω κακία σε κανέναν. Ο δημιουργός έχει μια αποστολή: να ακούσει τον κόσμο. Εμένα αυτό μου κληροδότησε η μάνα μου. Και μόνο μέσα από τον κόσμο διορθώνομαι. Κάθε λογικός άνθρωπος καταλαβαίνει ότι στην περίπτωση τη δική μου τόσο η παρουσία μου όσο και η απουσία μου για κάποιους είναι σημαντικές. Πολλοί ενδιαφέρονται για την παρουσία μου, αλλά υπάρχουν και κάποιοι που θα πληρώσουν πολλά για την απουσία μου»

Φυσικά ο Λάκης Λαζόπουλος, δεν θα μπορούσε να μην σχολιάσει και το φαινόμενο-Survivor:

«Συγγνώμη που σε διακόπτω, αλλά το Suvivor είναι μια καλογυρισμένη παραγωγή και αυτό πρέπει να το πούμε. Είναι ωραία σκηνοθετημένη. Ηρεμεί με τα πλάνα της την ψυχή.  Αντί να πάρεις ένα χάπι για να σου έρθει ο ύπνος, βλέπεις τους φοίνικες και τη θάλασσα.

Πιστεύω ότι το «Survivor» έχει κόψει τη δουλειά των φαρμακοποιών. Επίσης το «Survivor» έρχεται σε μια εποχή κατά την οποία όλη η Ελλάδα θα ήθελε να είχε φύγει. Αν ρωτήσεις κάποιον Έλληνα, θα σου πει: «Φίλε θέλω να φύγω από εδώ να πάρω λίγο αέρα».

Το «Survivor λοιπόν μετακόμισε όλους τους Έλληνες τηλεοπτικά και τους πήγε στον Άγιο Δομίνικο. Η Ελλάδα εδώ και τέσσερις μήνες έχει μετακομίσει στον Άγιο Δομίνικο, κάθεται σε μια παραλία κάτω από έναν κοκοφοίνικα και περιμένει να της έρθει η καρύδα στο κεφάλι….

Στην τηλεόραση σήμερα το κοινό βλέπει  δυο πράγματα: ανθρώπους να μαγειρεύουν ή ανθρώπους να πεινάνε και να αγωνίζονται να φάνε. Δεν τους κατηγορώ. Ο κόσμος έχει βαρεθεί να βλέπει στα δελτία εδώ και επτά χρόνια την καταστροφή να έρχεται.

Δεν αντέχουν πλέον την πίεση για αυτό δεν θέλουν να τους απασχολεί τίποτα πολιτικό. Καμία στενόχωρη σκέψη. Αυτό που θέλουν να τους απασχολεί είναι αν αυτοί οι τύποι στον Άγιο Δομίνικο θα φάνε σήμερα καρύδες ή θα κερδίσουν ως έπαθλο κανένα κομμάτι μουσακά.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!