tromaktiko: Αυτός ο άνθρωπος ξέθαβε γυναικεία πτώματα από τα νεκροταφεία - Τις αποκαλούσε "κόρες" του και τις ταρίχευε για να... [photo]

Τρίτη 6 Ιουνίου 2017

Αυτός ο άνθρωπος ξέθαβε γυναικεία πτώματα από τα νεκροταφεία - Τις αποκαλούσε "κόρες" του και τις ταρίχευε για να... [photo]



Στις 2 Νοεμβρίου 2011 στην Ρωσία, η αστυνομία συλλαμβάνει έναν άνδρα να περιπατεί μέσα σε ένα νεκροταφείο, ο οποίος κοίταζε ύποπτα τους τάφους...


Αργότερα, η αστυνομία ανακαλύπτει 25 πτώματα κοριτσιών, ταριχευμένα και ντυμένα, να κάθονται στα ράφια και στους καναπέδες του διαμερίσματός. Μαζί με αυτά και διάφορα μνήματα και επιγραφές από τους τάφους που σύλησε, καθώς και οδηγίες για το πώς να ταχιρεύσεις ένα ανθρώπινο σώμα.

Ο Ανατόλυ Μόσκβιν γεννήθηκε το 1966 στην Ρωσία και από μικρός είχε μία εμμονή με τον θάνατο και τις κηδείες. Ο ίδιος ισχυρίζετο πως αυτό άρχισε, όταν αναγκάστηκε να φιλήσει το μάγουλο μίας νεκρής κοπέλας στην κηδεία της, όπως ήταν η παράδοση.

Παρά τις ιδιοτροπίες του, ο Μόσκβιν ήταν ιδιαιτέρως αξιοσέβαστος και διακεκριμένος ακαδημαϊκός. Σπούδασε φιλολογία στο Κρατικό Πανεπιστήμιο της Μόσχας και έκανε μεταπτυχιακό στις Κελτικές σπουδές. Διετέλεσε λέκτορας στο Πανεπιστήμιο Γλωσσολογίας  Νίζνι Νοβγκόροντ, δημοσίευσε άρθρα και βιβλία πάνω στην νεκρολογία, εργάστηκε ως δημοσιογράφος, και ως γλωσσολόγος και ιστορικός μιλούσε 13 γλώσσες!
Για αυτό στο δικαστήριο μάλιστα τον χαρακτήρισαν «ιδιοφυΐα»’.


Τα ταριχευμένα πτώματα
Παράλληλα, ο Μόσκβιν διένυε μέχρι και 20 χιλιόμετρα την ημέρα για να φτάσει σε διάφορα νεκροταφεία της Ρωσίας, όπου ξέθαβε τα πτώματα νεαρών κοριτσιών, μεταξύ 3-15 ετών. Τα μετέφερε στο διαμέρισμά του και τα ταχίρευε, βασιζόμενος σε οδηγίες βιβλίων. Έπειτα τα έντυνε με χρωματιστά παιδικά ρούχα, όπως υποδήματα, καλσόν,  φορέματα, γάντια και καπέλα. Tους έβαζε κραγιόν και ζωγράφιζε μάτια επάνω σε μάσκα που τους προσέθετε. Οι «κούκλες» του, όπως τις ονόμαζε, κοσμούσαν διάφορα μέρη του διαμερίσματός του. Τις έβαζε σε ντουλάπια, στους καναπέδες, σε ράφια, στο κρεβάτι, μέχρι και στο γκαράζ της πολυκατοικίας. Σημείωνε τα γενέθλια κάθε κούκλας, τα οποία γιόρταζε μαζί τους όταν ερχόταν η ώρα. Συζητούσε καθημερινά μαζί τους και τους φερόταν σαν να ήταν κόρες του. » Άκουγα τι μου έλεγαν. Συχνά μου ζητούσαν να τις βγάλω έξω για βόλτα» έλεγε.

Το μυστικό του Μόσκβιν διήρκεσε 10 χρόνια μέχρι που μία ημέρα οι γονείς του, που ενίοτε έμεναν μαζί του, επέστρεψαν απροσδόκητα από διακοπές και ανακάλυψαν το μυστικό του. Για κάποιο λόγο μέχρι τότε πίστευαν όντως ότι ήταν κούκλες σε φυσιολογικό μέγεθος!
Ο Μόσκβιν συνελήφθη αμέσως σε ένα κοντινό νεκροταφείο και οδηγήθηκε στην εισαγγελία. Εκείνος δέχτηκε με μεγάλη προθυμία να βοηθήσει τις αρχές και να δώσει απαντήσεις σε όλα τους τα ερωτήματα.

Σχετικά με το κίνητρό του, υποστήριξε πως δεν ήταν σεξουαλικό. Απλώς περίμενε την επιστήμη να «βρει τρόπους να επαναφέρει στην ζωή αυτά τα κορίτσια». Ήθελε να γίνει επαγγελματίας ταχιρευτής. Αργότερα κατηγόρησε τους γονείς ότι αμέλησαν την φροντίδα των παιδιών τους και πως ο ίδιος τους έδωσε ζεστασιά στο σπίτι του.
Οι εγκληματολόγοι χαρακτήρισαν την περίπτωσή του μοναδική και το δικαστήριο αποφάσισε τον εγκλεισμό του σε ψυχιατρική κλινική.
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!