tromaktiko: Η πρώτη μεγάλη ομάδα παιδιών από την Ουκρανία έφτασε στην Ελλάδα [photos]

Κυριακή 11 Ιουνίου 2017

Η πρώτη μεγάλη ομάδα παιδιών από την Ουκρανία έφτασε στην Ελλάδα [photos]



Ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Οργάνωσης «Ίδρυμα Μπούμπουρα» κ. Παντελής Μπούμπουρας συνεχίζει να δίνει ιδιαίτερη προσοχή σε παιδιά από τη ζώνη ΑΤΟ. Για το καλοκαίρι 2017 έχει προγραμματιστεί μια σειρά προγραμμάτων για...
διακοπές ευεξίας στην Ελλάδα και στην Ουκρανία για τα παιδιά από τη ζώνη ΑΤΟ και από άπορες οικογένειες.

Ήδη ξεκίνησε το πρόγραμμα διακοπών στο ελληνικό νησί της Λήμνου. Από τις 10 έως 21 Ιουνίου 45 παιδιά από την περιοχή της Αζοφικής θα επισκεφθούν το νησί για διακοπές ευεξίας. Οι συμμετέχοντες του προγράμματος είναι οι μαθητές από τα ελληνικά χωριά όπως Τσερμαλίκ, Κάμιανκα, Σαρτανά, Νοβοσέλοβκα, Γρανίοτνε, Μίρνοε και Μπουγάς. Όλα τα έξοδα μετακίνησης, διατροφής και διαμονής των παιδιών ανέλαβε ο Πρόεδρος του «Ιδρύματος Μπούμπουρα» κ. Μπούμπουρας Παντελής. Μαζί με τα παιδιά θα είναι συνεχώς και οι εκπαιδευτικοί τους οι οποίοι θα διοργανώνουν διαφορετικές εκδρομές, εργαστήρια και εργοθεραπεία. Οι συμμετέχοντες του προγράμματος θα λάβουν μέρος σε πολιτιστικές, αθλητικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες.


Τα παιδιά αναχώρησαν από την Μαριούπολη. Η συνάντηση των συμμετέχοντων με την διοίκηση της Ομοσπονδίας πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συλλόγων Ουκρανίας στις 8 Ιουνίου. Η Γενική Πρόξενος της Ελλάδος στην Μαριούπολη κα Ελένη Γεωργοπούλου και ο Πρόεδρος των Ελληνικών Συλλόγων της Ουκρανίας κα Αλεξάνδρα Προτσένκο-Πιτσατζί ευχήθηκαν στα παιδιά καλό ταξίδι και εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη προς τον Πρόεδρο της Κοινωφελούς Οργάνωσης «Ίδρυμα Μπούμπουρα» κ. Παντελή Μπούμπουρα για τη διοργάνωση αυτού του προγράμματος καθώς και την μεγάλη του συμβολή στην ανάπτυξη των σχέσεων Ελλάδας-Ουκρανίας.

Η βοήθεια στα παιδιά από την ζώνη ΑΤΟ καθώς και σε αυτούς που μένουν στην εμπόλεμη ζώνη της χώρας αποτελεί προτεραιότητα για το «Ιδρύματος Μπούμπουρα». Δεν είναι τυχαίο ότι ο Πρόεδρος του Ιδρύματος διάλεξε την Λήμνο για την υλοποίηση αυτού του προγράμματος. Σε συνεντεύξεις του ο κ. Μπούμπουρας συχνά αναφέρει: «Η Λήμνος είναι η Πατρίδα μου, είναι το νησί όπου γεννήθηκα. Γι' αυτό είμαι σίγουρος ότι η Λήμνος είναι η καλύτερη επιλογή για την πλήρη ξεκούραση και ψυχολογική αποκατάσταση των παιδιών. Εκεί τα παιδιά θα περάσουν 10 μέρες στις καταπληκτικές συνθήκες. Είμαι σίγουρος ότι αυτές οι μέρες θα τους μείνουν αξέχαστες και θα τους βοηθήσουν να ξεχάσουν την φρίκη του πολέμου».

Συνολικά, αυτό το καλοκαίρι, με την υποστήριξη του κ. Π. Μπούμπουρα θα έρθουν για διακοπές στην Ελλάδα 350 παιδιά από την Ουκρανία ηλικίας από 6 έως 16 χρονών.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!