tromaktiko: Λήμνος: Η οικογένεια Μπούμπουρα σε μια ανθρωπιστική κίνηση άξια συγχαρητηρίων [photo+video]

Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017

Λήμνος: Η οικογένεια Μπούμπουρα σε μια ανθρωπιστική κίνηση άξια συγχαρητηρίων [photo+video]



Οι διάφορες εμπόλεμες περιοχές ανά τον πλανήτη έχουν πραγματικά θύματα, κυρίως τα παιδιά που... ίσως δεν κατανοούν γιατί οι μεγαλύτεροι επιλέγουν την βία για να λύσουν τις διαφορές τους.
Μια περιοχή που δοκιμάζεται είναι η περιοχή του ΑΤΟ.

Η οικογένεια Μπούμπουρα και το Ίδρυμα Μπούμπουρα, θέλοντας να δείξει στα παιδιά της Ουκρανίας, από τη ζώνη ΑΤΟ και στα παιδιά από άπορες οικογένειες ότι υπάρχει και ένας άλλος κόσμος όμορφος, φιλειρηνικός και φιλόξενος, αποφάσισε να πραγματοποιήσει μια εξαιρετική πρωτοβουλία για να ανακουφίσει τις δοκιμαζόμενες ψυχές αυτών των παιδιών και προέβει σε μια ανθρωπιστική κίνηση άξια συγχαρητηρίων.

Η οικογένεια αποφάσισε να φιλοξενήσει αλλά και να προσφέρει μια γεύση του Λημνιού καλοκαιριού σε συνολικά 350 παιδιά, των οποίων η άφιξη για φέτος στο νησί της Λήμνου θα γίνει σταδιακά, μάλιστα η πρωτοβουλία αυτή θα έχει διαχρονικό και επαναλαμβανόμενο χαρακτήρα.

Χθες βραδύ 10 Ιουνίου, λίγη ώρα μετά τα μεσάνυχτα έφτασε το πρώτο γκρουπ, με το πλοίο Μύκονος από την Καβάλα, με 50 παιδιά και δυο συνοδούς.







Κατά την αποβίβαση τους στο λιμάνι της Μύρινας Λήμνου, τους καλωσόρισαν αρχικά δυο μέλη της οικογένειας Μπούμπουρα, και δεν ήταν άλλοι από τους γιούς του Παντελή Μπούμπουρα.

Στην συνέχεια ο Δήμος Λήμνου προχώρησε σε μια πράξη πρώτης υποδοχής στο χώρο εξυπηρέτησης επιβατών. Εκεί είχε προετοιμαστεί μπουφές ο οποίος έδωσε τα πρώτα στοιχεία ανθρώπινης αλλά και γευστικής φιλοξενίας της Λήμνου, δημιουργώντας έτσι το κλίμα ότι αποβιβάστηκαν σε έναν τόπο που καλοδέχεται τα παιδιά εγκάρδια και θα περάσουν 10 μέρες με καταπληκτικές συνθήκες.

Επικεφαλής αυτής της υποδοχής ήταν ο ίδιος ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Δημήτρης Μαρινάκης, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της ΑΜΚΕ Λήμνου Τουριστική κ. Δημήτρη Σφενδύλη, ο οποίος καλωσόρισε τα παιδιά και τους συνοδούς, μοίρασε λουλούδια και εγκάρδια χαμόγελα.

Η κάμερα του limnosreport κατέγραψε εικόνες της άφιξης των παιδιών, αλλά και δηλώσεις της οικογένειας Μπούμπουρα και των εκπρόσωπων της τοπικής πολιτικής ηγεσίας του νησιού.














     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!