tromaktiko: Ανατριχίλα: Δείτε πως ήταν η Βρισα πριν λίγους μήνες - Τώρα είναι χωριό "φάντασμα" [photo+video]

Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017

Ανατριχίλα: Δείτε πως ήταν η Βρισα πριν λίγους μήνες - Τώρα είναι χωριό "φάντασμα" [photo+video]



Έως τώρα έχουμε δει μόνο εικόνες καταστροφής από την Βρισα...


Ας δούμε πως ήταν πριν γίνει ο σεισμός των 6,3R

Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, ο ισχυρότατος σεισμός των 6,3 Ρίχτερ που "χτύπησε" την Λέσβο την, Δευτέρα 12.06.2017, κατέστρεψε το χωριό Βρίσα, το οποίο εκτός από την εκπληκτική του ομορφιά, "κουβαλάει" και τεράστια, αλλά και εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ιστορία.

Δείτε τα συγκλονιστικά βίντεο που αλιεύσαμε μέσα από το youtube

Απρίλιος 2017- Ανάσταση

Ανέμελες στιγμές κατά την ανάσταση στην εκκλησιά της Βρισας πριν 2 μήνες περίπου. Κανείς δεν πιστεύει ότι τώρα η εκκλησιά αυτή είναι ακατάλληλη για να γίνει λειτουργήσει.



Ιανουάριος 2017

Ο χιονιάς έχει χτυπήσει όλη την Λέσβο.. Από τα χιόνια δεν γλίτωσε φυσικά ούτε η Βρισα όπου ντύθηκε με ένα λευκό πέπλο. Τα παρακάτω πλάνα συγκλονιστικά, όλα τα σπίτια ντυμένα στα λευκά.

Τώρα η απόλυτη καταστροφή, λίγα από αυτά τα σπίτια στεκουν όρθια…





Απρίλιος 2017- Περιφορά εικόνας Αγίου Γεωργίου στο χωριό

Όλο το χωριό αλλά και επισκέπτες συνοδεύουν την εικόνα του Αγίου Γεωργίου κατά την μεγάλη πανήγυρη στο χωριό…. Αυτά τα παραδοσιακά σοκάκια δεν υπάρχουν πλέον, βλέπεις μόνο μπάζα, ξύλα, αναμνήσεις αιώνων. Στο 2ο βίντεο το γλεντι στο καφενείο του χωριού, το καφενείο αυτό έχει διασωθεί, αλλά έχει υποστεί μεγάλες ρωγμές. Μέσα οι φωτογραφίες γυρισμένες ανάποδα, η τηλεόραση στο πάτωμα…. Και οι καρέκλες άδειες εκεί να περιμένουν κάποιον να πει «ένα βαρύ γλυκό»






Τσικνοπέμπτη Βρίσα Λέσβου 16 Φεβρουαρίου 2017

Το Τοπικό Συμβούλιο σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εθελοντών και το Καφενείο της Στέλλας έδωσαν μια διαφορετική νότα στην ημέρα προσφέροντας σουβλάκια κρασί και κέφι στους κατοίκους του Χωριού… Αυτές τις στιγμές δύσκολα να τις ξαναζήσει το χωριό… Τουλάχιστον για τα επόμενα χρόνια.. Θλίψη μονό αυτό.


Και το τώρα...

Η LesvosPost WEB TV στην Βρισα Λέσβου
Δημοσιογραφικό κλιμάκιο του LesvosPost μετέβησαν την Τρίτη το μεσημέρι στην Βρισα και κατέγραψαν εικόνες χάους …


Σε αυτό το χωριό ποτέ ξανά δεν θα είναι ίδια η ζωή… Ακόμα και αν ξαναχτιστεί από την αρχή το χωριό…. Ο θάνατος της Ελένης αλλά και οι στιγμές φρίκης που έζησαν οι κάτοικοι θα παραμείνουν για πάντα χαραγμένες στην μνήμη όλων όσων το έζησαν από κοντά.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!