tromaktiko: Ποιο πολυδιαφημισμένο πρόγραμμα της prime time ζώνης έμεινε 60,3 μονάδες πίσω απ’ το Survivor;

Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017

Ποιο πολυδιαφημισμένο πρόγραμμα της prime time ζώνης έμεινε 60,3 μονάδες πίσω απ’ το Survivor;



Ό,τι αρχίζει ωραίο, τελειώνει με πόνο...

Ότι τίποτα και κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί φέτος στον τυφώνα Survivor είναι λίγο πολύ γνωστό. Όποια εκπομπή βρεθεί απέναντί του χάνει εκτός απ’ τη μπάλα και τη μάχη της τηλεθέασης με συνοπτικές διαδικασίες. Υπάρχουν βέβαια και προγράμματα που το παλεύουν όσο μπορούν και καταφέρνουν να μείνουν σε αξιοπρεπή επίπεδα και διψήφια νούμερα, πράγμα που με έναν τόσο δυνατό αντίπαλο απέναντι δεν το λες και το πιο εύκολο πράγμα του κόσμου. Απ’ την άλλη υπάρχουν και εκπομπές οι οποίες αν και κόστισαν πολλά χρήματα στα κανάλια τους, δεν κατάφεραν ούτε να σώσουν τα προσχήματα.


Πιο χαρακτηριστική περίπτωση το Star Academy. Το talent show του «Ε» είναι μια ακριβή παραγωγή, για την οποία το κανάλι είχε υψηλές βλέψεις, πιστεύοντας ότι θα κάνει κλικ στο τηλεοπτικό κοινό και θα καταφέρει να αποσπάσει υψηλά νούμερα τηλεθέασης…


Και αν το live του Σαββάτου καταφέρνει να κάνει νούμερα της τάξης του 7% και 9% το καθημερινό Star Academy με τη ζωή των σπουδαστών στην Ακαδημία κάνει τα ίδια νούμερα που κάνει το «Ε» όταν υπάρχει διακοπή ρεύματος και κανείς δεν μπορεί να το δει…

Πιο συγκεκριμένα τη Δευτέρα, το Survivor στο δυναμικό κοινό (που είναι αυτό που ενδιαφέρει κανάλια και διαφημιστές) κατόρθωσε να σκαρφαλώσει στο 60,8%. Την ίδια ώρα το Star Academy έκανε (κρατηθείτε) 0,5%, μένοντας 60,3 μονάδες μακριά απ’ το reality επιβίωσης του ΣΚΑΪ. 

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι το μεγαλύτερο μέρος του Star Academy δεν πέφτει πάνω στο καινούριο επεισόδιο του Survivor, αλλά στην επανάληψη, στο κομμάτι της αρχής δηλαδή που δείχνει τα highlights του προηγούμενου επεισοδίου. Φανταστείτε τι θα γινόταν αν έπεφτε πάνω στο φιλέτο του Survivor (θα μας πείτε και με το δίκιο σας «σάμπως πάει και πιο κάτω;»). Άλλα προγράμματα αντίθετα, όπως η Μουρμούρα του Alpha δεν απειλούν μεν το Survivor αλλά στέκονται αξιοπρεπώς απέναντί του.

Δείτε και μόνοι σας τα νούμερα της Δευτέρας στην Prime Time ζώνη στο σύνολο και το δυναμικό κοινό.

Οι Συμμαθητές (ΑΝΤ1) 13,8 – 7,8

Μην αρχίζεις τη μουρμούρα (ALPHA) 19,3 – 18,3

Ξένη Ταινία – Inception (STAR) 4,8 – 3,9

Survivor (ΣΚΑΙ) 47,6 – 60,8

Star Academy (EPSILON) 0,8 – 0,5

Αστέρας Ραχούλας (ALPHA) 12,9 – 12,2

Daddy cool (ΑΝΤ1) 9,6 – 5,6

Ελληνοφρένεια (ALPHA) 11,2 – 11,2


     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!