tromaktiko: Η Τέιλορ Σουίφτ τερματίζει το μποϊκοτάζ στο Spotify

Σάββατο 10 Ιουνίου 2017

Η Τέιλορ Σουίφτ τερματίζει το μποϊκοτάζ στο Spotify



Η Αμερικανίδα τραγουδίστρια Τέιλορ Σουίφτ, η πιο γνωστή μέχρι τώρα από τους καλλιτέχνες που είχαν αποχωρήσει από τη...
διαδικτυακή μουσική πλατφόρμα Spotify κατηγορώντας την ότι με τη δωρεάν παροχή των τραγουδιών τους υποτιμά τη δουλειά των καλλιτεχνών, τερμάτισε το μποϊκοτάζ της.

Όλοι οι δίσκοι της 27χρονης τραγουδίστριας, συμπεριλαμβανομένου του τελευταίου της πολύ πετυχημένου άλμπουμ «1989», ακούγονται πλέον στο Spotify από σήμερα.

Ο ατζέντης της εξήγησε, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ότι η επιστροφή αυτή και η παρουσία στην πρώτη διαδικτυακή υπηρεσία ροής μουσικής για πρώτη φορά του «1989» που η τραγουδίστρια σε ένδειξη διαμαρτυρίας είχε αρνηθεί να συμπεριληφθεί κατά τη διάρκεια της κυκλοφορίας του το 2014, γιορτάζει τις 10 εκατομμύρια πωλήσεις του δίσκου παγκοσμίως και τις 100 εκατομμύρια πωλήσεις του στις ΗΠΑ.

Η Τέιλορ Σουίφτ και αρκετοί ακόμη μουσικοί και τραγουδιστές κατηγορούν το Spotify ότι με τη δωρεάν μουσική υπηρεσία του, που χρηματοδοτείται από τις διαφημίσεις, υποτιμά το έργο τους. Διάφορες συμφωνίες επιτεύχθηκαν τους τελευταίους μήνες και ο αριθμός των τραγουδιστών που εξακολουθεί να μποϊκοτάρει την πλατφόρμα αυτή έχει σιγά σιγά περιοριστεί.

Το Spotify ανακοίνωσε ότι πλήρωσε 5 δις. δολάρια σε δικαιώματα, αλλά το μεγαλύτερο μέρος του ποσού πηγαίνει στους «μεγάλους» που εκδίδουν τους δίσκους και όχι στους καλλιτέχνες.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!