tromaktiko: Εγκλημα στη Ν. Μάκρη: Μάρτυρας καίει την αδελφή και τον σύντροφο - Ο διάλογος θα σας σοκάρει...

Τρίτη 13 Ιουνίου 2017

Εγκλημα στη Ν. Μάκρη: Μάρτυρας καίει την αδελφή και τον σύντροφο - Ο διάλογος θα σας σοκάρει...



Μάρτυρας αποκαλύπτει τι έλεγε ο σύντροφος της Φαίης Μπλάχα μετά τον ξυλοδαρμό...
Ένα από τα κομμάτια του παζλ στην υπόθεση της δολοφονίας της 23χρονης Φαίης Μπλάχα που κατέληξε, πριν από 4 χρόνια, μετά από άγριο ξυλοδαρμό από το σύντροφό της Βαγγέλη Στεφανάκη συμπλήρωσε, καταθέτοντας στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο, ο 22χρονος Αθανάσιος Κάκαρης.

Ο νεαρός ήταν ο άνθρωπος που οδήγησε το αυτοκίνητο με το οποίο η άτυχη κοπέλα μεταφέρθηκε, το μοιραίο βράδυ της 6ης Απριλίου 2014, βαριά τραυματισμένη στο νοσοκομείο.

Ο μάρτυρας υποστήριξε πως δεν γνώριζε το ζευγάρι και βρέθηκε τυχαία στο σπίτι ενός κοινού τους φίλου στη Νέα Μάκρη.

Μιλώντας για τη στιγμή που αντίκρισε για πρώτη φορά τον κατηγορούμενο είπε πως ήταν σοκαρισμένος ενώ αναφερόμενος στη Φαίη περιέγραψε πως «ήταν αναίσθητη, είχε χτυπήματα, στο πρόσωπο και μελανιές στο δεξί μάγουλο...». Στο νοσοκομείο ο κατηγορούμενος, σύμφωνα με τον μάρτυρα, μονολογούσε λέγοντας: «Πω , πω τι μ... έκανα, το κοριτσάκι μου...» και συμπλήρωσε ότι η άφιξη της αδελφής της άτυχης κοπέλας, η οποία είναι επίσης κατηγορούμενη στη δίκη, άλλαξε τα δεδομένα καθώς εκείνη τους ζήτησε να πουν ψέματα. «Είχα ακούσει πως ο κατηγορούμενος είχε σχέση και με τις δυο αδελφές», είπε ο μάρτυρας.

«Ήταν τελείως ακίνητη αναίσθητη»
«Ήρθε ο φίλος μου και με ρώτησε αν έχω βενζίνη στο αυτοκίνητο μου για να πάμε στο νοσοκομείο. Δεν ρώτησα τι έγινε αλλά μου είπε: «Θα σου πω στο δρόμο». Βγήκαμε από το σπίτι ο Βαγγέλης άνοιξε το αμάξι του πήρε τη Φαίη αγκαλιά , την έβαλε στο δικό μου αυτοκίνητο και φύγαμε για το νοσοκομείο», κατέθεσε ο μάρτυρας.

Πρόεδρος: Η Φαίη ήταν αναίσθητη;

Μάρτυρας: Ναι. Ο Βαγγέλης την έβαλε στη θέση του συνοδηγού ξάπλωσε το κάθισμα, κάθισε από πίσω και την κρατούσε . Ήταν τελείως ακίνητη, αναίσθητη.

Πρόεδρος: Δεν ρωτήσατε τι έγινε;

Μάρτυρας: Το σκέφτηκα αλλά είχα την προσοχή μου στο δρόμο για να φτάσουμε στο νοσοκομείο, είχα έναν άνθρωπο χτυπημένο. Στο δρόμο βρήκαμε ένα ασθενοφόρο το οποίο μας πήγε συνοδεία, με τους φάρους αναμμένους.

Πρόεδρος: Στο δρόμο δεν έγινε κουβέντα;

Μάρτυρας: Κάτι έλεγαν τα παιδιά στο πίσω κάθισμα αλλά δεν άκουγα, είχα σοκαριστεί.

Πρόεδρος: Πού αφήσατε την κοπέλα.

Μάρτυρας: Παρκάραμε στα επείγοντα, την πήγαμε με το Βαγγέλη σε ένα καροτσάκι και εγώ έφυγα για να παρκάρω το αυτοκίνητο μου.

Πρόεδρος: Και μετά δεν συζητήσατε τίποτα, τι έγινε, είναι δυνατόν να μην είπατε τίποτα;

Μάρτυρας: Ήταν όλοι σοκαρισμένοι.

Πρόεδρος: Δεν ρωτήσατε τι έγινε;

Μάρτυρας: Δεν συζητήσαμε πολλά. Ο Βαγγέλης έλεγε «Πω , πω τι μ... έκανα, το κοριτσάκι μου...». Ήταν πολύ αγχωμένος.

Πρόεδρος: Καταλάβατε ότι είχε κάνει κάποιο κακό στη Φαίη;

Μάρτυρας: Ναι, εγώ προσπαθούσα να τον ηρεμήσω. Μετά, ο Βαγγέλης τηλεφώνησε στην αδελφή της Φαίης, τη Μαριαλένα.

Πρόεδρος: Τι της είπε;

Μάρτυρας: Της έλεγε «σε χρειάζομαι, έλα εδώ», μετά απομακρύνθηκε και δεν άκουγα.

«Η Μαριαλένα μας είπε να πούμε ψέματα»
Ο μάρτυρας περιέγραψε πως η Μαριαλένα δεν ήξερε πως να πάει στο νοσοκομείο και για το λόγο αυτό έκλεισαν ραντεβού στην Μεσογείων όπου και την συνάντησαν μαζί με τον κατηγορούμενο.

«Στο νοσοκομείο η Μαριαλένα είπε "πώς θα το κάνουμε, τι θα πούμε;". Μας είπε να πούμε ότι βρήκα εγώ τη Φαίη στο δρόμο, τυχαία , κοντά στο σπίτι της ειδοποίησα τον φίλο μου και εκείνος τον Βαγγέλη και την πήγαμε στο νοσοκομείο".

Πρόεδρος: Αυτά τα άκουγε ο κατηγορούμενος και συμφωνούσε;
Μάρτυρας: Ναι. Τα ψέματα προορίζονταν για τον πατέρα της όπως μας είπε. Εκείνη θα τα έλεγε...

Πρόεδρος: Εσείς δεν ξέρατε ότι η Φαίη είχε χτυπηθεί από τον κατηγορούμενο;

Μάρτυρας: Το είχα υποψιαστεί αλλά δεν το ήξερα , δεν το είχαμε κουβεντιάσει.

Πρόεδρος: Η Μαριαλένα ήταν σε ήρεμη κατάσταση;

Μάρτυρας: Ήταν ήρεμη. Εγώ της είπα «πες ότι θέλεις στην οικογένεια σου». Την άλλη ημέρα μου τηλεφώνησε ο φίλος μου για να πάμε στην αστυνομία να δώσουμε κατάθεση...

Όπως κατέθεσε ο νεαρός πριν πάει στην αστυνομία συναντήθηκε με τον κατηγορούμενο και τη Μαριαλένα η οποία, όπως κατέθεσε ο 23χρονος, του ζήτησε να πει στην αστυνομία την δική της ιστορία. Άλλωστε , η ίδια είχε ήδη καταθέσει λέγοντας πως η αδελφή της βρέθηκε εγκαταλελειμμένη στο δρόμο.

Πρόεδρος: Μήπως σας είπε να πείτε: «πες ότι σου είπα να πεις, μην με κάψεις».

Μάρτυρας: Ναι.

Τελικά, ο μάρτυρας καταθέτοντας στην αστυνομία έδωσε την δική του εκδοχή για το μοιραίο βράδυ, δηλαδή ότι είδε τη Φαίη και τον κατηγορούμενο για πρώτη φορά έξω από το σπίτι του φίλου του.

Μάλιστα, συμπλήρωσε πως μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσή του ο κατηγορούμενος τον ρώτησε τι είπε στην αστυνομία . «Του είπα: "την αλήθεια" και εκείνος μου απάντησε: "καλά έκανες, ευχαριστώ"».

«Είχα ακούσει πως ο κατηγορούμενος είχε σχέση και με τις δυο»

Ο μάρτυρας, αν και η Φαίη δεν ήταν φίλη του , πήγαινε καθημερινά στο νοσοκομείο «όπου δεν συνάντησα τη Μαριαλένα ενώ ο κατηγορούμενος με πήρε τηλέφωνο για να μάθει για την υγεία της». (...) «Τις επόμενες ημέρες έμαθα πως τραυματίστηκε η Φαίη, ότι δηλαδή τη χτύπησε ο κατηγορούμενος».

Πρόεδρος: Φαινόταν να υποφέρει ο κατηγορούμενος;

Μάρτυρας: Ήταν ταραγμένος, αγχωμένος , ανησυχούσε τον ενδιέφερε η κατάσταση της. Ήταν ένας άνθρωπος που γνώρισα εκείνο το βράδυ δεν μπορούσα να πω και πολλά.

Πρόεδρος: Μάθατε εκ των υστέρων αν είχαν προβλήματα μεταξύ τους;

Μάρτυρας: Στο νοσοκομείο είχαν γίνει κάποιες συζητήσεις. Είχα ακούσει πως ο κατηγορούμενος είχε σχέση και με τις δυο.

Πρόεδρος: Τι άποψη έχετε διαμορφώσει. Τι έγινε εκείνο το βράδυ;

Μάρτυρας: Ότι ο κατηγορούμενος χτύπησε τη Φαίη αλλά με ποιο τρόπο και με τι δεν μπορώ να το πω.
(...)
Εισαγγελέας: Είχατε καταθέσει ότι νιώθατε φόβο για τη σωματική σας ακεραιότητα. Τι φόβο νιώσατε; Ποιος τον προκάλεσε;

Μάρτυρας: Δεν μπορώ να σας πω συγκεκριμένα, δεν θυμάμαι.

Ο Βαγγέλης Στεφανάκης, πρωτόδικα, έχει καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία της 23χρονης Φαίης. Στην αδελφή της αδικοχαμένης κοπέλας Μαριαλένα Μπλάχα έχει επιβληθεί ποινή φυλάκισης πέντε ετών, με αναστολή, για ψευδορκία μάρτυρα και υπόθαλψη εγκληματία.
Η δίκη θα συνεχιστεί στις 12 Ιουλίου.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!