tromaktiko: Φωτιά στο Λονδίνο: Η δραματική διάσωση ενοίκου - "Μη με εγκαταλείπεις" [video]

Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017

Φωτιά στο Λονδίνο: Η δραματική διάσωση ενοίκου - "Μη με εγκαταλείπεις" [video]



Από τα ξημερώματα συγκλονίζουν οι εικόνες από τη φωτιά που εκδηλώθηκε σε πύργο 27 ορόφων στα δυτικά του Λονδίνου...


Σε βίντεο που κάνει τον γύρο του κόσμου καταγράφεται η στιγμή της δραματικής διάσωσης ενοίκου, με τους πυροσβέστες να επιχειρούν να μάθουν τον όροφο που βρίσκεται κάποιος ένοικος εγκλωβισμένος. Ακούγονται να ρωτάνε δυνατά τον ένοικο σε ποιον όροφο βρίσκεται για να μπορέσουν να τον προσεγγίσουν και να τον σώσουν από τη φωτιά που τύλιξε τον πύργο Grenfell 27 ορόφων και 110 ορόφων στο Λονδίνο.

"Μη με εγκαταλείπεις. Φώναξε πιο δυνατά. Ποιος είναι ο αριθμός της πόρτας σου;" ακούγεται να ουρλιάζει ο πυροσβέστης που δίνει οδηγίες στον ένοικο να απομακρυνθεί από το παράθυρο. "Ανάπνευσε. Κράτα το κεφάλι σου έξω από το παράθυρο. Ποιος είναι ο αριθμός της πόρτας σου. Ποιος είναι ο αριθμός της πόρτας σου. Φώναξε πιο δυνατά. Φώναξε πιο δυνατά. Μη με εγκαταλείπεις", φωνάζει σε μια προσπάθεια να καταλάβει που βρίσκεται για να τον απεγκλωβίσει.

Οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι εκατοντάδες άνθρωποι πρέπει να βρίσκονταν στον πύργο την ώρα που ξέσπασε η φωτιά, ενώ στην περιοχή έχουν οργανωθεί κέντρα φιλοξενίας προκειμένου να προσφέρουν καταφύγιο στους ενοίκους των διαμερισμάτων του πύργου Grenfell.

Τουλάχιστον 30 άτομα έχουν μεταφερθεί σε 5 νοσοκομεία, ενώ θεωρείται βέβαιο πως υπάρχουν άνθρωποι παγιδευμένοι. Όλοι οι δρόμοι γύρω από το σημείο είναι απολεισμένοι και τα σπίτια που είναι κοντά έχουν εκκενωθείυπό τον φόβο κατάρρευσης του πύργου Grenfell.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!