tromaktiko: Πόσο επικίνδυνες είναι οι αδέσποτες σφαίρες; [video]

Κυριακή 11 Ιουνίου 2017

Πόσο επικίνδυνες είναι οι αδέσποτες σφαίρες; [video]



Το περιστατικό με τον 11χρονο μαθητή στο Μενίδι της Αθήνας φέρνει ξανά στην επικαιρότητα το ζήτημα του...
πόσο επικίνδυνες είναι οι μπαλωθιές και οι προειδοποιητικές βολές.

Ο μικρός Μάριος βρισκόταν στο προαύλιο του σχολείου του, όταν μια αδέσποτη σφαίρα τον χτύπησε θανάσιμα στο κεφάλι, με αποτέλεσμα να πέσει αναίσθητος στο έδαφος. Κανείς δεν είχε αντιληφθεί στην αρχή ότι το παιδί είχε πέσει από σφαίρα, ενώ δεν είχαν ακουστεί πυροβολισμοί. Οι αρχές τώρα διεξάγουν έρευνες σε σπίτια της περιοχής, καθώς σε ένα από αυτά λάμβανε χώρα γλέντι, κατά την διάρκεια του οποίου άγνωστοι άρχισαν να πυροβολούν στον αέρα.

Βίντεο που είχε δημοσιεύσει στο παρελθόν το κανάλι στο YouTube «Tech Insider», όταν κάποιος πυροβολεί στον αέρα, η σφαίρα μπορεί να φτάσει σε ύψος τα τρία μέτρα και έπειτα αρχίζει να πέφτει στο έδαφος. Ο άνεμος μπορεί να βοηθήσει την σφαίρα να διανύσει μεγάλες αποστάσεις και κατά την πτώση της, η αδέσποτη σφαίρα μπορεί αρχίσει να κινείται ακόμα και με 600 χλμ την ώρα. Αυτό μπορεί να αποδειχτεί ιδιαίτερα επικίνδυνο για όσους βρίσκονται πλησίον εκείνου που ρίχνει μπαλωθιές ή πυροβολεί στον αέρα.

Σε άλλο βίντεο, ένας πρώην αστυνομικός της Δίωξης Ναρκωτικών των ΗΠΑ προειδοποιεί για τους κινδύνους των πυροβολισμών στον αέρα και προειδοποιεί τους πολίτες να ζητούν καταφύγιο όταν πέφτουν μπαλωθιές κοντά τους.


     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!