tromaktiko: 10 πανεύκολα και οικονομικά Tips για το πιο τέλειο καλοκαιρινό πικνίκ

Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017

10 πανεύκολα και οικονομικά Tips για το πιο τέλειο καλοκαιρινό πικνίκ



Αυτή η εποχή είναι ιδανική για πικνίκ - ειδικά τις πρωινές και απογευματικές ώρες. Για να στεφθεί το πικνίκ σας με απόλυτη επιτυχία ...
φροντίστε να ακολουθήσετε τα παρακάτω tips και δεν θα σας λείψει καμία από τις ανέσεις της κουζίνας και της τραπεζαρίας σας.

Βρείτε το ιδανικό σημείο

Ψάξτε για ένα όμορφο μέρος που έχει πολύ πράσινο και όμορφα μεγάλα δέντρα για σκιά. Στρώστε κάτω από ένα δέντρο για να προφυλαχθείτε από τις υψηλές θερμοκρασίες και φροντίστε να υπάρχει άνεση χώρου για παιχνίδι σε περίπτωση που έχετε παιδιά. Καλό θα ήταν το έδαφος να είναι στρωμένο με γρασίδι για να κάτσετε πιο άνετα. Εναλλακτικά μπορείτε να κάνετε πικνίκ και στην παραλία με θέα την καταγάλανη θάλασσα.

Εξοπλισμός

Τα καλάθια πικνίκ είναι πολύ χαριτωμένα και όμορφα αλλά δεν είναι πάντα η καλύτερη επιλογή. Καλό θα ήταν να έχετε μια τσάντα ψυγείο ώστε να μπορείτε να διατηρήσετε τα τρόφιμά σας σε καλή κατάσταση για περισσότερη ώρα. Μπορείτε να βάλετε στο καλάθι τα πράγματα που δεν χαλάνε από τη ζέστη και τον ήλιο και να έχετε ένα ψυγείο για νερό, ποτά, αναψυκτικά και γλυκά.

Τραπεζομάντιλο

Αν το μέρος που θα στρώσετε έχει κάτω γρασίδι, τότε αρκεί να βάλετε ένα τραπεζομάντιλο. Αν υπάρχει άμμος, τότε ίσως καλύτερα θα ήταν να στρώσετε πρώτα ψάθα, μετά πετσέτα και από πάνω τραπεζομάντιλο. Φροντίστε το τραπεζομάντιλο ή το σεντόνι που θα στρώσετε κάτω να πλένεται εύκολα και να μην έχετε πρόβλημα αν μείνουν πάνω σε αυτό λεκέδες από το γρασίδι ή κάποιο φαγητό.

Δημιουργήστε σκιά

Αν πάτε σε μέρος με πολλά δέντρα, τότε θα είστε μια χαρά από άποψη σκιάς. Αν όμως επιλέξετε μέρος που η σκιά δεν βρίσκεται σε αφθονία, τότε θα πρέπει να προνοήσετε και να φτιάξετε εσείς τη δική σας. Πάρτε μαζί σας μια μεγάλη ομπρέλα ή φτιάξτε μια αυτοσχέδια τέντα με ένα σεντόνι που θα δέσετε σε 4 κοντάρια (κάτι που δεν είναι και το πιο εύκολο να γίνει, ειδικά σε μέρη με πολύ αέρα).

Φέρτε μαζί σας μαξιλαράκια

Το πικνίκ συνήθως το συνδυάζουμε στο μυαλό μας με φαγητό και χαλάρωση. Για να χαλαρώσετε λοιπόν καλά μετά το φαγητό, πάρτε μαζί σας μερικά μαξιλαράκια για να μπορείτε να ξαπλώνετε πιο εύκολα.

Βάλτε το φαγητό σε βαζάκια

Μια καλή λύση για να φυλάτε το φαγητό σε μερίδες είναι να το τοποθετήσετε μέσα σε βαζάκια. Έτσι αντί να κουβαλάτε πολλά τάπερ θα μπορείτε να δώσετε στους φίλους σας βαζάκια με ατομικές μερίδες από το κάθε φαγητό.

Μην ξεχάσετε

Δύο πράγματα που δεν πρέπει να ξεχάσετε είναι ένας μικρός δίσκος κοπής για να κόψετε το ψωμί ή ό,τι άλλο θέλετε και ένα ρολό με χαρτί κουζίνας γιατί θα σας χρειαστεί σίγουρα.
Δημιουργήστε ιδιαίτερα φαγητά

Το να φτιάξετε παστίτσιο και να πάτε να το φάτε στη φύση δεν έχει τόσο νόημα. Το πικνίκ θέλει ποικιλία και διαφορετικότητα. Βρείτε εύκολες και γρήγορες συνταγές και δημιουργήστε πιάτα που θα ενθουσιάσουν την παρέα σας και τρώγονται εύκολα. Διάφορα ντιπ και ξεχωριστό finger food είναι η καλύτερη επιλογή.

Φτιάξτε γλυκά σε βαζάκια

Μπορείτε να φτιάξετε ένα δροσιστικό γλυκό και να το μοιράσετε μέσα σε βαζάκια για να μπορεί να φαγωθεί πιο εύκολα. Μην ξεχάσετε να διατηρήσετε το γλυκό σας μέσα σε ψυγείο με αρκετές παγοκύστες.

Μην ξεχάσετε το καθάρισμα

 Όπου και να κάνετε το πικνίκ σας δεν θα πρέπει στο τέλος να παραλείψετε το καθάρισμα. Φέρτε μαζί σας σακούλες σκουπιδιών ώστε να μπορέσετε να πετάξετε όλα τα απορρίματα. Στόχος σας είναι να αφήσετε το μέρος ακριβώς όπως το βρήκατε.

Διασκεδάστε όσο πιο πολύ μπορείτε

Το πικνίκ είναι τρόπος διασκέδασης και χαλάρωσης οπότε δεν έχει νόημα να το κάνετε αν σας αγχώνει. Χαλαρώστε και απολαύστε το παρέα με καλούς φίλους και συντροφιά που ξέρετε πως θα σας κάνει να ξεχάσετε όλα σας τα προβλήματα και να βγάλετε όλες τις έννοιες από το κεφάλι σας.

Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!