tromaktiko: Αίγιο:«Εμπρησμός» η φωτιά στο ΣΜΑ με 1.000 μπάλες στάχτη

Σάββατο 8 Ιουλίου 2017

Αίγιο:«Εμπρησμός» η φωτιά στο ΣΜΑ με 1.000 μπάλες στάχτη



Η δεύτερη, μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, ανησυχητική πυρκαγιά σε χώρο εναπόθεσης αποριμμάτων του Δήμου Αιγιάλειας, έρχεται να... αναδείξει την ανασφάλεια κατοικημένων περιοχών αλλά και τις απειλές που κρύβουν, χώροι σαν και της παλιάς Χαρτοποιίας Αιγίου προ μηνών αλλά και του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στο Νησί Τεμένης χθες, που αναστάτωσε τις τοπικές αρχές.

Η μεγάλης έκτασης φωτιά ξεκίνησε έξω από τον ΣΜΑ και γρήγορα επεκτάθηκε στις μπάλες σκουπιδιών, που ξεπερνούν τις 7.000, κάτι που ήταν και η βασική αιτία άμεσης και καλά σχεδιασμένης επέμβασης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 7 οχήματα, 15 άντρες και τον συντονισμό του διοικητή της Κωνσταντίνου Γιαννόπουλου.

Γρήγορα στο σημείο έφτασε και ο δήμαρχος Θαν. Παναγόπουλος που συμμετείχε επιτελικά στην όλη επιχείρηση κατάσβεσης, μαζί με δύο υδροφόρες του Δήμου καθώς και χωματουργικά μηχανήματα.

Ο κ. Παναγόπουλος, μετά τις 3 το μεσημέρι οπότε τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο η εστία, μίλησε στην «Π» για εμφανή εμπρησμό, αν και για τα αίτια έχει ήδη ξεκινήσει το πρανακριτικό έργο της ΠΥ.

Από την πυρκαγιά υπολογίζεται ότι κάηκαν περί τις 1.000 μπάλες σκουπιδιών, ενώ πέραν των ποσοτήτων νερού, απαιτήθηκε και η μεταφορά χωμάτων για την επικάλυψη των καμμένων υλικών, από την κατασκευάστρια εταιρεία «Ακτωρ» της Ολυμπίας Οδού, που συνέδραμε κατά πολύ στην επιχείρηση, μετά από αίτημα της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!