tromaktiko: Δάσος και για το Κτηματολόγιο τα 124 στρέμματα του Πανοράματος Βούλας

Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017

Δάσος και για το Κτηματολόγιο τα 124 στρέμματα του Πανοράματος Βούλας



Τέλος στις οικοπεδικές βλέψεις 161 φερόμενων ως ιδιοκτητών του μοναδικού κομματιού δάσους που απέμεινε στη ...
συνοικία Πανόραμα Βούλας έβαλε το Κτηματολόγιο.

Η Επιτροπή ενστάσεων εξέτασε τις προσφυγές του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και τις δέχτηκε στο σύνολό τους, δεχόμενη ότι η παλαιότερη απόφαση αναδάσωσης των 124 στρεμμάτων του Πανοράματος ισχύει ακόμα και ότι ως αναδασωτέα έκταση είναι ακόμη και σήμερα δασική.

Επιπλέον, η Επιτροπή Εξέτασης Ενστάσεων του Κτηματολογίου  (που δεν είναι φυσικά δικαστήριο) έκρινε ότι τα συμβόλαια μεταβίβασης του Συλλόγου των Καστελλοριζίων προς τα μέλη του, με βάση τα οποία έγινε η αρχική κτηματολογική εγγραφή των 124 στρεμμάτων ως χωριστά ιδιόκτητα οικόπεδα, είναι άκυρα. Έτσι το Κτηματολόγιο ενοποίησε τα 161 ακίνητα, αναγράφοντας ότι δικαιούχος είναι μόνο ο Αστικός Συνεταιρισμός Καστελλοριζίων.

Ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος έκανε λόγο για μια πολύ θετική εξέλιξη που διασφαλίζει ότι η περιοχή δεν θα χάσει τη σημαρινή της μορφή. Επιπλέον, προανήγγειλε προσφυγή του Δήμου για την ακύρωση των τίτλων ιδιοκτησίας που υφίστανται σήμερα για τα 161 οικόπεδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν δημοσιοποιηθεί οποιαδήποτε ενέργεια του Δήμου, το ζήτημα ανέδειξαν με ηχηρή παρέμβασή τους σύμβουλοι της αντιπολίτευσης και ο τέως δημοτικός σύμβουλος Πέτρος Θανόπουλος.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!