tromaktiko: Κυλλήνη: Δημοπρασία για καντίνα έφτασε τις 127.000 ευρώ

Σάββατο 8 Ιουλίου 2017

Κυλλήνη: Δημοπρασία για καντίνα έφτασε τις 127.000 ευρώ



Τελικά δεν έχει ονομαστεί άδικα «Χρυσή Ακτή» η παραλία του Κάστρου Κυλλήνης. Περισσότερα από έξι χιλιόμετρα ακτογραμμής, αποτελούν μια ...
από τις πιο ωραίες παραλίες στην Ηλεία. Κάθε καλοκαίρι η επισκεψιμότητα είναι μεγάλη καθώς ακριβώς δίπλα βρίσκονται και μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες που επίσης προσελκύουν χιλιάδες τουρίστες κάθε σεζόν. Χθες έγινε η δημοπρασία για τις καντίνες και τις ξαπλώστρες του δήμου Ανδραβίδας - Κυλλήνης και μεταξύ αυτών ήταν και οι θέσεις «Πετρέλαια» και «Καλαμιάς» στην περιοχή που κάθε χρόνο τιμάται και με την διάκριση της «Γαλάζιας Σημαίας». Φέτος δόθηκε η δυνατότητα από τα συναρμόδια υπουργεία να δημοπρατηθούν όλες οι καντίνες έως και για τρία έτη και αυτή την πρακτική ακολούθησε και ο δήμος Ανδραβίδας - Κυλλήνης. Στην περίπτωση της θέσης «Καλαμιάς» η τιμή της καντίνας απογειώθηκε στα 110.540 ευρώ για τρία χρόνια και 16.480 ευρώ για τις ξαπλώστρες.

Στη γειτονική θέση «Πετρέλαια» η τιμή έφτασε τις 18.500 ευρώ για τρία χρόνια στην καντίνα και 16.480 ευρώ στις ξαπλώστρες. Στην τρίτη θέση που δημοπρατήθηκε χθες, στο λιμανάκι του Αγ. Παντελεήμονα Λεχαινών η τιμή για την καντίνα έφτασε τις 4.375 ευρώ. Η δημοπρασία για την παραλία της Μιμόζας, κηρύχθηκε άγονη, λόγω μη ενδιαφέροντος, ενώ τις επόμενες ημέρες θα δημοπρατηθούν οι καντίνες στο Μπρινιά, το Φάλαρι και το Κουνουπελάκι της δημοτικής ενότητας Βουπρασίας.

Ο δήμαρχος Ανδραβίδας - Κυλλήνης Ναμπίλ Μοράντ, τόνισε πως κάθε το ενδιαφέρον για τις παραλίες της περιοχής είναι μεγάλο και εξήγησε πως «… δυστυχώς κάθε χρόνο είχαμε επισημάνει πως η προκήρυξη αργεί πάρα πολύ και δεν ευθύνεται ο δήμος για αυτό. Έρχεται από τρία υπουργεία η απόφαση. Φέτος ήρθαν 30 Μαΐου οι αποφάσεις, μετά να ληφθούν οι αποφάσεις του δήμου και οι εγκρίσεις της Κτηματικής για να φτάσουμε στη δημοπράτηση.

Αυτό που κατάλαβαν πλέον στα συναρμόδια υπουργεία ότι δεν γινόταν να υπάρχουν τέτοιες καθυστερήσεις και έτσι μας έδωσαν τη δυνατότητα να δημοπρατήσουμε τις καντίνες για ένα, δύο ή τρία χρόνια. Έτσι εμείς τις δημοπρατούμε για τρία χρόνια, για να είναι καλύτερες οι προϋποθέσεις, ώστε του χρόνου και τον επόμενο, να ξεκινήσουν πολύ νωρίτερα. Είναι καλύτερα για όλους. Ας ελπίσουμε πως όλα θα πάνε καλά και οι παραλίες μας με κόσμο».

Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!