tromaktiko: Ένας απίστευτος «Ιστορικός Κήπος Αυτοκινήτων» με 1.800 αντίκες [video]

Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017

Ένας απίστευτος «Ιστορικός Κήπος Αυτοκινήτων» με 1.800 αντίκες [video]



Ο “Cuyama Historical Car Garden” μπορεί να μοιάζει με μάντρα σκραπ, όμως ο δημιουργός του τον χαρακτήριζε «χώρο τέχνης»...

Στην είσοδο της τεράστιας έκτασης πρωτόγονου πάρκινγκ στην California, υπάρχει μια πινακίδα που γράφει:

«Ένα δημιουργικό πρότζεκτ διαφύλαξης, βασισμένο στην ιδέα του οριεντάλ βραχόκηπου όπου η φόρμα είναι σε ισορροπία με τη Φύση.  Ένα μνημείο στους ανθρώπους των μηχανών και στις μηχανές των ανθρώπων. Ένα καταφύγιο φόρμας, χρόνου και μαρτυρίας. Παρακαλούμε να δείχνετε σεβασμό. Μόνο με προσκλήσεις, δεν πωλούνται ανταλλακτικά, αναμένεται να ολοκληρωθεί το 1995».

Όπως εξηγεί ο Tom Cotter του Hagerty, o χώρος ανήκε και δημιουργήθηκε από κάποιον T.M. Merkel (καμία σχέση…) που «ήθελε να λέγεται καλλιτέχνης και το μέσο έκφρασής του ήταν τα αυτοκίνητα». Ο Merkel κατοικούσε σε μια κοντινή καλύβα, σε χώρο της Δασικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ, την οποία είχε νοικιάσει ως τόπο παραθερισμού. Μέχρι που η σύμβαση έληξε το 2009 και η καλύβα κατεδαφίστηκε από το κράτος.

Το κτίριο αυτό ήταν το τελευταίο που απέμενε από 27 τέτοια παλιά σπίτια, σύμφωνα με την Santa Barbara Independent, που αναφέρει ότι ο Merkel πέθανε το Δεκέμβρη του 2016.

Τι του συνέβη στο μεταξύ είναι άγνωστο, αλλά τα παρατημένα οχήματα –«ανάμεσα σε 1.200 και 1.800», όπως εκτιμά ο Cotter– είναι ακόμα εκεί, φυτεμένα στην άμμο. Μπορείτε να δείτε αρκετά από αυτά στο παρακάτω video, κι αν ψάξετε στο internet για τον Cuyama Historical Car Garden, θα βρείτε και πολλές φωτογραφίες.

Η σειρά “Barn Find Hunter” μπορεί να μην είναι γνωστή, αλλά ο παρουσιαστής είναι σοβαρός και το video έχει ενδιαφέρον. Ποιος άλλωστε δεν ενδιαφέρεται για κρυμμένες αντίκες;

Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!