tromaktiko: Αλλάξτε ολόκληρη την εικόνα του μπαλκονιού σας με 1 κίνηση

Σάββατο 29 Ιουλίου 2017

Αλλάξτε ολόκληρη την εικόνα του μπαλκονιού σας με 1 κίνηση



 Το μπαλκόνι στην πραγματικότητα είναι η φυσική προέκταση ολόκληρου του σπιτιού και έτσι πρέπει να το αντιλαμβανόμαστε. ­Το...
μπαλκόνι είναι ο χώρος που περνάμε εκεί τους περισσότερους μήνες του χρόνου, χαλαρώνοντας και απολαμβάνοντας τον πιο αίθριο χώρο του διαμερίσματος.

Με το να διακοσμείτε το μπαλκόνι σας και να επιζητάτε διαφορετικές μορφές διακόσμησης γι’ αυτό, είναι μια καλή αρχή! Υπάρχουν διάφορα πράγματα με τα οποία μπορείτε να ντύσετε την επιφάνεια του τοίχου σας και με μια κίνηση αμέσως θα έχετε αλλάξει το ύφος του μπαλκονιού σας. Η διακόσμηση των τοίχων είναι πολύ σημαντική για το μπαλκόνι, μιας και καλύπτουμε ένα μεγάλο μέρος τσιμέντου που σίγουρα δεν μας βοηθάει να χαλαρώσουμε. Τα στοιχεία της φύσης είναι αυτά που θα σας δώσουν το σωστό αποτέλεσμα. Εμείς διαλέξαμε 3 τρόπους  για να τα ενσωματώσετε στο δικό σας μπαλκόνι.

Ξύλινη επένδυση τοίχου Ειδικότερα για ένα μακρόστενο μπαλκόνι με πλαϊνό τοιχίο μια καλή επένδυση θα ήταν αυτή ενός λείου ξύλου. Ένα κομμάτι MDF (θα βρείτε σε καταστήματα με είδη ξυλείας) ακριβώς στις διαστάσεις του τοιχίου θα μπορούσε απλώς να βιδωθεί πάνω στον τοίχο. Μπορείτε επίσης αν θέλετε να το βάψετε με βερνίκι ξύλου (θα βρείτε σε χρωματοπωλεία) σε μια φυσική απόχρωση της επιλογής σας. Ένας ξύλινος γωνιακός καναπές ακριβώς από κάτω, στην ίδια απόχρωση με αυτή του τοίχου, θα δώσει μια εικόνα από διακόσμηση κήπου.
Καλάμια μπαμπού

Με την ίδια λογική μπορείτε να ντύσετε ολόκληρη την επιφάνεια του πλαϊνού τοιχίου του μπαλκονιού σας με ετοίμων διαστάσεων πάνελ πλέξης καλαμιών μπαμπού (θα βρείτε σε καταστήματα με είδη για τον κήπο) που τοποθετείται εξίσου εύκολα βιδώνοντάς το πάνω στον τοίχο. Συμπληρώνοντας με μια ξύλινη κούνια, ένα ντεκ διάδρομο και βότσαλα το μπαλκόνι σας θα σας ταξιδεύει καθημερινά σε μέρη μακρινά.

Βάλτε κατασκευή με κουτιά

Μια μεταλλική κυβιστική κατασκευή με ξύλινα κουτιά ή καφάσια, ανά σημεία, θα φέρνει την εικόνα μιας βιβλιοθήκης στη γωνιά του μπαλκονιού σας. Σε αυτή την περίπτωση αν δεν είστε επί των κατασκευών ένας σιδεράς θα μπορέσει να σας βοηθήσει γι’ αυτή την κατασκευή. Ωστόσο, τα κουτιά μπορείτε να τα βρείτε εύκολα σε καταστήματα με είδη για το σπίτι ή ακόμη οικονομικότερα μπορείτε να βάλετε καφάσια που θα βρείτε σε καταστήματα με είδη ξυλείας. Στον τοίχο πίσω από την βιβλιοθήκη τοποθετήστε μία ταπετσαρία με όψη πέτρας ενισχύοντας έτσι το στοιχείο της φύσης. Μια πολυθρόνα εσωτερικού χώρου σε έντονο χρώμα και ένα ασπρόμαυρο χαλί εξωτερικού χώρου θα δώσουν την πολυτέλεια που μέχρι σήμερα απολαμβάνατε μόνο στο εσωτερικού του σπιτιού σας.

Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!