tromaktiko: Ζάκυνθος: Σοκάρει το πόρισμα του ιατροδικαστή για τη δολοφονία του 22χρονου

Σάββατο 8 Ιουλίου 2017

Ζάκυνθος: Σοκάρει το πόρισμα του ιατροδικαστή για τη δολοφονία του 22χρονου



Άγριο έγκλημα 23χρονου τουρίστα σε ένα από τα πιο τουριστικά μέρη της Ελλάδας το Λαγανά στη Ζάκυνθο...

Το μεσημέρι ολοκληρώθηκε η νεκροψία - νεκροτομή από ιατροδικαστή στην Πάτρα και πλέον η σορός του Bakari Jaward Henderson αναμένεται να μεταφερθεί στις ΗΠΑ για την κηδεία και την ταφή του. Οι γονείς του αποφάσισαν να μην ταξιδέψουν στην Ελλάδα μετά την τραγωδία. Ο ιατροδικαστής διαπίστωσε πως ο θάνατος προήλθε από αλλεπάλληλα χτυπήματα στο κεφάλι. Κάποια από αυτά προκάλεσαν στον 22χρονο εγκεφαλική αιμορραγία. Επιπλέον διαπιστώθηκαν κακώσεις σε όλο του το σώμα, ενώ σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε ο ΑΝΤ1, ο ιατροδικαστής διαπίστωσε πως το θύμα δεν πρόλαβε να αντισταθεί στους δολοφόνους του.

Ζάκυνθος: Τον χτύπησαν 10 άτομα μέχρι θανάτου για ένα άδειο μπουκάλι. Συγκλονίζουν οι γονείς του

Εξι συλλήψεις ακόμη

Άλλα έξι άτομα, σερβικής καταγωγής, συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της νύχτας από την Ασφάλεια Ζακύνθου, ως εμπλεκόμενα στον θανάσιμο τραυματισμό του 22χρονου Αμερικανού τουρίστα, ο οποίος ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου σε συμπλοκή στον Λαγανά τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Η επιχείρηση της αστυνομίας, στο ξενοδοχείο που διέμεναν οι έξι Σέρβοι κράτησε λίγα λεπτά, καθώς οι κατηγορούμενοι δεν προέβαλαν αντίσταση.

Οι συλληφθέντες αναγνωρίστηκαν από τους αστυνομικούς μέσα από τα βίντεο που υπάρχουν από κάμερες ασφαλείας γειτονικών καταστημάτων, από το σημείο που έγινε η θανάσιμη επίθεση στον 22χρονο Αμερικανό.

Ένα όνειρο που έμελλε να εξελιχθεί στον χειρότερο εφιάλτη για τους οικείους του αλλά και για τον ίδιο τον 23χρονο Αμερικανό που βρήκε τραγικό θάνατο μετά από άγριο ξυλοδαρμό που υπέστη από τουλάχιστον δύο άτομα σε ένα μπαρ στην περιοχή του Λαγανά.

Ο 23χρονος Χέντερσον Μπακαρί με καταγωγή από το Τέξας που τα τελευταία χρόνια ζούσε στη Φλόριντα έφτασε πριν από λίγες μέρες στο νησί του Ιονίου για να απολαύσει τις καλοκαιρινές του διακοπές μαζί με την παρέα του.

Μάλιστα, όσοι τον γνωρίζουν λένε ότι για τον Χέντερσον οι διακοπές στην Ελλάδα ήταν όνειρο ζωής.

Η αστυνομία έχει πραγματοποιήσει δύο συλλήψεις, ωστόσο έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και των υπόλοιπων δραστών του άγριου ξυλοδαρμού.

Όπως φαίνεται σε ένα βίντεο, διάρκειας μικρότερης των 30 δευτερολέπτων, το οποίο έχει στην διάθεσή της η Αστυνομία, ο νεαρός δέχεται κλωτσιές και μπουνιές σε όλο του το σώμα και κυρίως στο κεφάλι.

Οι άγνωστοι τον αφήνουν αιμόφυρτο στο δρόμο και εξαφανίζονται.

Με ασθενοφόρο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ζακύνθου.

«Έγινε μια μεγάλη προσπάθεια καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης από καρδιολόγο και αναισθησιολόγο αλλά δυστυχώς ήταν χωρίς αποτέλεσμα. Ο γιατρός που με ενημέρωσε μου είπε ότι το κεφάλι ήταν διπλάσιο από το κανονικό», σημείωσε ο διευθυντής ιατρικής υπηρεσίας Ζακύνθου, Γιάννης Τουρίκης.

Όλα ξεκίνησαν τα ξημερώματα της Παρασκευής σε πολυσύχναστο μπαρ που διασκέδαζε με την παρέα του το θύμα, όπου για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία διαπληκτίστηκε με άλλους θαμώνες του μαγαζιού. Ο 22χρονος  ξυλοκοπήθηκε άγρια μέσα στο μαγαζί, έτρεξε να σωθεί, αλλά κυνηγήθηκε και δέχτηκα άγρια χτυπήματα. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο αλλά οι γιατροί δεν κατάφεραν να τον κρατήσουν στη ζωή, με το θάνατό του να αποδίδεται σε κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Για τη δολοφονία του συνελήφθησαν ένας 32χρονος Σέρβος με βρετανικό διαβατήριο και ένας 34χρονος Έλληνας.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας:

«Συνελήφθησαν, σήμερα (7-7-2017) τις πρώτες πρωινές ώρες, στον Λαγανά Ζακύνθου, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ζακύνθου, 34χρονος ημεδαπός και 32χρονος Βρετανός υπήκοος Σέρβικης καταγωγής, για τον θανάσιμο τραυματισμό 22χρονου υπηκόου Η.Π.Α, μετά από συμπλοκή σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία της έρευνας, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ο 22χρονος υπήκοος Η.Π.Α, δέχθηκε σε διάφορα σημεία του σώματός του θανάσιμα χτυπήματα, από ομάδα θαμώνων καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, στην περιοχή του Λαγανά.

Από την έρευνα που πραγματοποιεί το Τμήμα Ασφαλείας Ζακύνθου, ταυτοποιήθηκαν μεταξύ των δραστών, ο 34χρονος ημεδαπός και ο 32χρονος αλλοδαπός, οι οποίοι και συνελήφθησαν λίγη ώρα μετά το συμβάν.

Οι δύο συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της συμπλοκής, ενώ οι έρευνες για την ταυτοποίηση και άλλων ατόμων συνεχίζονται».

Το χρονικό του εγκλήματος

Όλα ξεκίνησαν όταν για ασήμαντη αφορμή μία παρέα Σέρβων και μία παρέα Αμερικανών τουριστών ήρθαν στα χέρια.

Οι εμπλεκόμενοι είχαν καταναλώσει νωρίτερα μεγάλη ποσότητα αλκοόλ.

Κατά τη διάρκεια του καβγά ο 22χρονος Αμερικανός από το Τέξας βγήκε από το μπαρ, ωστόσο ο 32χρονος υπεύθυνος ασφαλείας του καταστήματος μαζί με άλλους Σέρβους και τον Έλληνα μπάρμαν τον καταδίωξαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τον πρόλαβαν 20 μέτρα μακριά από το μπαρ και αφού τον έριξαν στο έδαφος, άρχισαν να τον χτυπούν με κλοτσιές και γροθιές στο σώμα και στο κεφάλι.

Λίγο αργότερα ο νεαρός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ζακύνθου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, συνεπεία βαρύτατων κρανιοεγκεφαλικών κακώσεων.

Από κάμερες ασφαλείας κοντινών καταστημάτων διαπιστώθηκε πως ο ξυλοδαρμός του άτυχου 22χρονου διήρκεσε σχεδόν 30 δευτερόλεπτα.

Ωστόσο, τα χτυπήματα που δέχθηκε ο Αμερικανός τουρίστα ήταν μοιραία και έχασε τη ζωή του.

Οι φίλοι του θύματος δήλωσαν στην αστυνομία πως δεν μπορούσαν να τον βοηθήσουν. «Τα πράγματα ήταν πολύ άγρια και θα σκότωναν κι εμάς. Τους φωνάζαμε, αλλά δεν σταματούσαν τα χτυπήματα», είπε ένας από την παρέα του άτυχου νεαρού.

Έλλειψη αστυνόμευσης καταγγέλλουν φορείς και κάτοικοι της περιοχής

«Άμεσα επελήφθη η Ελληνική Αστυνομία. Συνέλαβε τους πρωταίτιους. Από εκει και μετά ενεργούνται προανακρίσεις. Το θέμα είναι ότι χάθηκε μια ζωή. Και για μας πιστεύω να' ναι το τελευταίο, κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν, να είναι η Ελλάδα μας και η Ζάκυνθός μας ασφαλείς για όλους τους επισκέπτες μας απ' όλον τον κόσμο», δήλωσε στον ΑΝΤ1ο δήμαρχος του νησιού, Παύλος Κολοκότσας,.

Ο Λαγανάς είναι ένα από τα πιο τουριστικά μέρη της χώρας μας.

Συχνά καταγράφονται περιστατικά παραβατικότητας με τους τουρίστες, οι οποίοι χάνουν τον έλεγχο από την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ.

Τραγική ειρωνεία: το μεσημέρι της Πέμπτης, τοπική αυτοδιοίκηση και Αστυνομία, έκαναν σύσκεψη μαζί με τους τουριστικούς πράκτορες για την αντιμετώπιση τού προβλήματος.

Έρευνες για να συλληφθούν και αλλά άτομα που πήραν μέρος στη συμπλοκή

Η σορός του 23χρονου μεταφέρθηκε στην ιατροδικαστική υπηρεσία της Πάτρας για την νεκροψία-νεκροτομή, ενώ οι αστυνομικοί προσπαθούν να ταυτοποιήσουν και τους υπόλοιπους δράστες της συμπλοκής.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!