tromaktiko: Χωρίς σκουπίδια στην απεργία, αλλά υπέρ των εργαζομένων ο Δήμος 3Β

Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017

Χωρίς σκουπίδια στην απεργία, αλλά υπέρ των εργαζομένων ο Δήμος 3Β



Σε ένα λεπτό σκοινί ισορρόπησε τις ημέρες της απεργίας των συμβασιούχων στην καθαριότητα η δημοτική αρχή Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, κρατώντας τις τρεις πόλεις σε...
ικανοποιητικά επίπεδα καθαριότητας, παρά τη συμμετοχή των εργαζομένων στις απεργιακές κινητοποιήσεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ.


Το θέμα συζητήθηκε στην προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και το Σώμα υιοθέτησε ομόφωνα ένα ψήφισμα στήριξης για το θέμα των συμβασιούχων.

“Ενιαίο μέτωπο”

Το ψήφισμα είναι το ακόλουθο:

“Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης θεωρεί επιτακτική την ανάγκη για καθολική καθαριότητα της πόλης μας. Για το λόγο αυτό, κρίνουμε απαραίτητη τη μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων συμβασιούχων – παρατασιούχων, διότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Επιπρόσθετα, οι μνημονιακές απαιτήσεις καθώς και οι συνεχείς συνταξιοδοτήσεις των υπαλλήλων έχουν ήδη συρρικνώσει σε μεγάλο βαθμό το εργατικό δυναμικό της καθαριότητας στον δήμο μας.

Το νομοσχέδιο που ψήφισε η κυβέρνησης στις 27 Ιουνίου 2017 έχει πολλά αδιευκρίνιστα σημεία, με αποτέλεσμα να ελλοχεύει ο κίνδυνος μεγάλος αριθμός εργαζομένων να ποχωρήσει από τις υπηρεσίες του Δήμου μας. Προς διασφάλιση της δημόσιας υγείας αλλά και για τη διατήρηση και βελτίωση της καλής εικόνας που έχουμε ως τώρα στον τομέα της καθαριότητας, στεκόμαστε δίπλα στους εργαζόμενους και δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι Δήμος και εργαζόμενοι αποτελούν ενιαίο μέτωπο υπεράσπισης των συμφερόντων της πόλης και των κατοίκων της”.

Δυσφορία από Πατούλη

Κατά τις ημέρες της απεργίας των δημοτικών υπαλλήλων, αρκετά ήταν τα ρεπορτάζ για τους Δήμους της Αττικής που κρατήθηκαν χωρίς τα βουνά από σκουπίδια. Ανάμεσα σε αυτούς ήταν και ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, γεγονός που σχολιάστηκε δεόντως κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, σχολιάζοντας τα δημοσιεύματα, αλλά χωρίς να κάνει συγκεκριμένες αναφορές, κατηγόρησε τους δημάρχους που διαφημίζουν ότι “κρατούν καθαρό το χωριό τους” με τα εξής λόγια: “Να τους πω ότι δεν μπορούν να είναι και με τον χωροφύλακα και με τον αστυφύλακα. Τι θέλεις, να σε διαφημίσουμε ρε μεγάλε; Στην ώρα της μάχης δεν πρέπει να έχουμε εφιάλτες”.

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις αυτές, ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος είπε πως τα λεγόμενα Πατούλη δεν αφορούν τον Δήμο των 3Β και πως ο ίδιος τιμά θεσμικά τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, τον οποίο άλλωστε ο ίδιος ψήφισε και για τη θέση αυτή.

Το …μυστικό των 3Β

“Αποδείξαμε ότι μπορούμε και να απεργήσουμε και να μην πιέσουμε την κοινωνία”, είπε με δηλώσεις του στον “Παλμό Γλυφάδας”, ο πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Μανώλη Λουδάρος, περιγράφοντας τη στάση του σωματείου. “Είμαστε μια νέα διοίκηση που έφερε νέο ήθος και νέο ύφος στις διεκδικήσεις μας”, συμπλήρωσε.
Οι δημοτικοί υπάλληλοι των 3Β συμμετέχουν δυναμικά στις κινητοποιήσεις και στις διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας. Το …μυστικό του καθαρού Δήμου είναι το εξής: Ότι η υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης στελεχώνεται από σχεδόν 100 άτομα μόνιμο προσωπικό και μόλις 60 συμβασιούχους. Ενώ οι συμβασιούχοι συμμετείχαν σύσσωμοι στις αποχές και όλες τις κινητοποιήσεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ, οι μόνιμοι υπάλληλοι αφέθηκαν χωρίς πίεση από το Σύλλογο να λάβουν μέρος στις 4 μέχρι την Πέμπτη 24ωρες απεργίες. Κατά τη διάρκεια της αποχής των συμβασιούχων πήραν “πάνω” τους την καθαριότητα, ενώ και κατά τη διάρκεια των 24ωρων απεργιών ένα ποσοστό έβγαινε για αποκομιδή.

Ο Σύλλογος των 3Β δεν προχώρησε σε κατάληψη του αμαξοστασίου, όπως έγινε σε άλλους δήμους, έτσι κάποια απορριμματοφόρα όσων δεν συμμετείχαν στην απεργία μπόρεσαν να εκτελέσουν δρομολόγια.

Εφημερίδα Παλμός Γλυφάδας

Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!