tromaktiko: Σάμος: Μέσα σε μια εβδομάδα 4 τσακάλια νεκρά & ένα τραυματισμένο

Σάββατο 8 Ιουλίου 2017

Σάμος: Μέσα σε μια εβδομάδα 4 τσακάλια νεκρά & ένα τραυματισμένο



Μέσα σε μία εβδομάδα τέσσερα τσακάλια του είδους Canis aureus εντοπίστηκαν νεκρά και ένα νεαρό τραυματισμένο στο νησί της Σάμου ...
σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Προστασίας «ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ», που επισημαίνει ότι τα ζώα αυτά συνήθως γίνονται ευάλωτα από τα οχήματα αν έχουν δηλητηριαστεί, αν έχουν φάει φόλα τα ίδια ή δηλητηριασμένα ζώα π.χ. τρωκτικά.

Το οποίο εξηγεί: «Πρέπει να αναφερθεί ότι η Σάμος αποτελεί το μοναδικό νησί της Μεσογείου που στηρίζει πληθυσμό του Χρυσού Τσακαλιού. Το γιατί αυτά τα θηλαστικά γίνονται κατά περιόδους τόσο ευάλωτα σε προσκρούσεις με αυτοκίνητα, είναι ένα ζήτημα που οφείλουμε να διερευνήσουμε περαιτέρω, δεδομένου ότι υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι τα τσακάλια έχουν δεχτεί πρωτογενή ή δευτερογενή δηλητηρίαση, είτε μέσω δολωμάτων (φόλες), είτε τρεφόμενα με δηλητηριασμένα ζώα, π.χ. τρωκτικά.



Το νεαρό τσακάλι που είναι τραυματισμένο, περιθάλπεται από τον κτηνίατρο του Ινστιτούτου Αρχιπέλαγος Dr Guido Pietroluongo, σε συνεργασία με το ΑΝΙΜΑ - Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής. Πρέπει να ευχαριστήσουμε την ΑΝΙΜΑ που επί χρόνια μας προσφέρει ανεκτίμητη βοήθεια και καθοδήγηση, στα πολυάριθμα περιστατικά τραυματισμένων άγριων ζώων, που καλούμαστε κάθε χρόνο να αντιμετωπίσουμε σε διάφορες περιοχές του Αιγαίου».
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!