tromaktiko: Μεταμορφώστε τις κουρτίνες σας με λιγότερο από 5 ευρώ!

Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017

Μεταμορφώστε τις κουρτίνες σας με λιγότερο από 5 ευρώ!



Η κουρτίνα είναι το απαραίτητο αξεσουάρ κάθε δωματίου καθώς χαρίζει κατά πολύ στη...
συνολική του διακόσμηση ενώ το «ντύνει» όμορφα κάνοντάς το πιο ζεστό.

Σε περίπτωση που έχετε βαρεθεί τις κουρτίνες σας μπορείτε να τις αλλάξετε ή ακόμα καλύτερα για περισσότερη οικονομία να τις μεταποιήσετε.

Βελτιώστε το μήκος

Μια έξυπνη λύση είναι να αλλάξετε τις κουρτίνες από το ένα δωμάτιο στο άλλο. Το πιθανό πρόβλημα που ίσως αντιμετωπίσετε είναι το μήκος της κουρτίνας. Στην περίπτωση που η κουρτίνα σας είναι κοντή μπορείτε να την επιμηκύνετε χωρίς ραψίματα και υφάσματα. Πάρτε ένα χοντρό σχετικά σχοινί από φυσικό υλικό που είναι και μεγάλη τάση και δημιουργήστε καινούργιες θηλιές. Ανάλογα με τα ανοίγματα-τρύπες που έχει η κουρτίνα τόσες θα είναι και οι θηλιές που θα φτιάξετε από σχοινί. Φροντίστε τα σχοινιά που θα κόψετε να είναι ισομερή έτσι ώστε να «πέφτει» ομοιόμορφα η κουρτίνα σας. Με αυτόν τον τρόπο θα κερδίσετε τουλάχιστον 10 εκατοστά. Με τα σχοινιά μπορείτε εύκολα να τη ρυθμίσετε στο μήκος που τη θέλετε. Κόστος αλλαγής 5 ευρώ.
Χρησιμοποιήστε πιαστράκια

Φυσικά υπάρχει και η αντίθετη περίπτωση που η κουρτίνα είναι μακριά και δεν θέλετε να την κόψετε έτσι ώστε να μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε σε άλλο χώρο του σπιτιού σας αργότερα. Με τον απλό και παραδοσιακό τρόπο θα δώσετε τη λύση.  Γυρίστε την μέχρι το μήκος που θέλετε και κρεμάστε τη με τα πιαστράκια που θα βρείτε σε όλα τα μαγαζιά με είδη κρέμασης. Θα φαίνεται σαν σχέδιο της κουρτίνας και θα δώσει ένα πιο ανάλαφρο στιλ. Κόστος αλλαγής 5 ευρώ.

Προσθέστε ύφασμα

Αν τώρα θέλετε να προσθέσετε μήκος στην κουρτίνας σας και η ιδέα με τα σχοινιά δεν είναι η ιδανική για εσάς τότε προσθέστε ένα κομμάτι υφάσματος χωρίς ράψιμο! Το ύφασμα μπορεί να προστεθεί είτε από την κάτω πλευρά είτε από την πάνω δημιουργώντας μια φοβερή διχρωμία στην κουρτίνα σας. Αν η κουρτίνα σας είναι μονόχρωμη προσθέστε μια φάσα με έντονα χρωματικά μοτίβα αν πάλι είναι πολύχρωμη και με σχέδια προσθέστε μια μονόχρωμη φάσα. Για να το πετύχετε χωρίς ράψιμο, αγοράστε την θερμοκολλητική υφασμάτινη ταινία (θα τη βρείτε σε καταστήματα με είδη χειροτεχνίας αλλά και μια γρήγορη αναζήτηση στο ίντερνετ) που την τοποθετείται στην ένωση και απλά σιδερώνοντας ενώνετε τα κομμάτια. Διευκολύνει στο ρέλιασμα χωρίς ράψιμο. Για πιο βαριά υφάσματα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δύο ταινίες, τη μία δίπλα στην άλλη. Αυτή μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε και για να κοντύνετε κουρτίνα χωρίς ράψιμο. Κόστος αλλαγής 7 ευρώ.

Tip Για υφάσματα που έχουν θερμοκολλητική ταινία θα πρέπει το πλύσιμο στο πλυντήριο των ρούχων να γίνεται στους 60°C και να μην χρησιμοποιείτε χλώριο. Όσον αφορά το στεγνωτήριο σε κανονική θερμοκρασία ενώ για το σιδέρωμα σε μέτρια θερμοκρασία.
Πηγή


     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!