tromaktiko: Από τότε φαινόταν - Δείτε τον Β. Πούτιν σε ηλικία μόλις 6 ετών... [video]

Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017

Από τότε φαινόταν - Δείτε τον Β. Πούτιν σε ηλικία μόλις 6 ετών... [video]



Η πρώτη συνάντηση του...
Αμερικανού προέδρου με τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντιμίρ Πούτιν ξεκίνησε λίγο μετά τις 17.00 (ώρα Ελλάδας) όπως μετέδωσε νωρίτερα το Reuters.

Παρότι είχε αρχικά προγραμματιστεί να διαρκέσει μόλις μισή ώρα, η συνάντηση έχει ήδη ξεπεράσει σε διάρκεια τα 90 λεπτά, χωρίς ακόμη να έχει γίνει γνωστό πότε θα ολοκληρωθούν οι συνομιλίες.

Ενώ η κρίσιμη συνάντηση των δύο ηγετών είναι ακόμα σε εξέλιξη, το Associated Press μετέδωσε ότι, σύμφωνα με πηγές του η ΗΠΑ και η Ρωσία ετοιμάζονται να ανακοινώσουν εκεχειρία στη νοτιοδυτική Συρία από την Κυριακή.

Κατά την έναρξη της συνάντησης, η οποία πραγματοποιείται στο περιθώριο της G20 στο Αμβούργο, ο Ντόναλντ Τραμπ είπε στον Πούτιν: «Είναι τιμή μου να βρίσκομαι κοντά σας», με τον Ρώσο πρόεδρο να απαντά «Χαίρομαι πολύ που σας γνωρίζω προσωπικά. Ελπίζω η συνάντησή μας να αποφέρει καρπούς».

Ο Τραμπ απέφυγε να απαντήσει στην ερώτηση που φώναξε ένας δημοσιογράφος για την ρωσική εμπλοκή στις περσινές αμερικανικές εκλογές, και γυρνώντας στον ομόλογό του, του είπε: «Ανυπομονούμε να δούμε τις θετικές εξελίξεις που θα υπάρξουν στη Ρωσία και τις ΗΠΑ».

Πρόσθεσε ότι με τον Ρώσο ηγέτη «έχουν ήδη κάνει πολλές τηλεφωνικές συζητήσεις» και ο ίδιος πιστεύει ότι τα πράγματα πάνε καλά. Ο Πούτιν από την πλευρά του υπογράμμισε ότι οι τηλεφωνικές επικοινωνίες ποτέ δεν αρκούν.

Στην πολυαναμενόμενη πρώτη επίσημη συνάντηση των δύο δυναμικών ηγετών παρευρίσκονται επίσης οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών: Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ, Ρεξ Τίλερσον και ο Ρώσος ομόλογός του, Σεργκέι Λαβρόφ, καθώς και μεταφραστές από κάθε πλευρά.

Ο υπουργός Οικονομικών της Ρωσίας Αντόν Σιλουάνοφ εξέφρασε σήμερα την ελπίδα ότι η συνάντηση μεταξύ του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και του Αμερικανού ομολόγου του Ντόναλντ Τραμπ, στο περιθώριο της συνόδου της G20 στο Αμβούργο, θα έχει θετικές συνέπειες για τη ρωσική οικονομία.

Μιλώντας στο περιθώριο της συνόδου αυτής ο Σιλουάνοφ είπε επίσης ότι το θέμα του προστατευτισμού στην οικονομία θα αναφέρεται στο τελικό ανακοινωθέν, για τη σύνταξη του οποίου εργάζονται οι ηγέτες των χωρών. Τόνισε όμως ότι ο προστατευτισμός είναι επιβλαβής για την παγκόσμια οικονομία.

Σύμφωνα με τον Ρώσο υπουργό, η Ρωσία δεν σχεδιάζει να αυξήσει τους φόρους με σκοπό να εξυπηρετήσει το δημόσιο χρέος της.

Μια ιδιαίτερα κρίσιμη συνάντηση
 Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολουθεί ο πλανήτης την πρώτη συνάντηση μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και του Βλαντιμίρ Πούτιν, αφού οι δύο ηγέτες διαφωνούν σε πολλά ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής, όπως τον πόλεμο στη Συρία, τη διαμάχη της Ρωσίας με την Ουκρανία και τη στάση που πρέπει να κρατήσουν τα κράτη τους απέναντι στη Βόρεια Κορέα.

Σύμφωνα με το Κρεμλίνο, η συνάντηση των δύο ηγετών είναι κρίσιμης σημασίας για την περιφερειακή σταθερότητα και ασφάλεια. Από την πλευρά του, ο Αμερικανός πρόεδρος επέκρινε χθες από τη Βαρσοβία την «αποσταθεροποιητική» συμπεριφορά της Ρωσίας.

Πολλά διεθνή ΜΜΕ σχολιάζουν ότι η μικρή διάρκεια της συνάντησης (αναμένεται να κρατήσει μόνο 30 λεπτά) δεν θα επιτρέψει να συζητηθούν τα κρίσιμα ζητήματα και θα έχει καθαρά διερευνητικό χαρακτήρα.

Όμως ο Β. Πούτιν φαινόταν από μικρός  οτι είναι γεννημένος ηγέτης.

Δείτε τον:
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!