tromaktiko: Κύπρος: 72χρονος κακοποίησε σεξουαλικά την ανήλικη εγγονή του

Σάββατο 29 Ιουλίου 2017

Κύπρος: 72χρονος κακοποίησε σεξουαλικά την ανήλικη εγγονή του



Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας επέβαλε σήμερα ποινή φυλάκισης επτά ετών σε 72χρονο για τη ...
σεξουαλική κακοποίηση ανήλικης με θύμα την τότε εννιάχρονη εγγονή του.

Το Δικαστήριο, στην απόφασή του, τονίζει τη σοβαρότητα των αδικημάτων σεξουαλικής φύσης, ειδικότερα όταν τα θύματα είναι παιδιά σημειώνοντας πως τέτοιας φύσης αδικήματα βρίσκονται σε συνεχή έξαρση.

Στα πλαίσια επιβολής ποινής, κρίθηκε ιδιαίτερα επιβαρυντικό στοιχείο η ιδιότητα του κατηγορουμένου σε σχέση με το θύμα, η οποία δημιουργεί αυτομάτως θέση εμπιστοσύνης την οποία ο κατηγορούμενος καταχράστηκε με την αξιόποινη συμπεριφορά του έναντι της εγγονής του.

Τονίστηκε πως η διάπραξη των αδικημάτων της παρούσας υπόθεσης από άτομο του οικογενειακού περιβάλλοντος της ανήλικης, και δη τον παππού της, αποκαλύπτει μια νοσηρή και καθόλα απεχθή συμπεριφορά εκ μέρους του κατηγορουμένου η οποία κλονίζει το θεμέλιο της ευρύτερης οικογένειας και καθιστά τα αδικήματα ιδιαίτερα σοβαρά.

Το γεγονός πως ο κατηγορούμενος προέβη σε μη παραδοχή με αποτέλεσμα την κατάθεση της ανήλικης ενώπιον του Δικαστηρίου θεωρήθηκε ότι στερεί το δικαίωμα στον κατηγορούμενο της έκπτωσης της ποινής όπως συμβαίνει σε περίπτωση παραδοχής.

Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!