tromaktiko: 9 χρόνια φυλακή για γνωστό δικηγόρο

Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017

9 χρόνια φυλακή για γνωστό δικηγόρο



Ποινή κάθειρξης (κατά συγχώνευση) εννέα ετών επιβλήθηκε...
κατά πλειοψηφία από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας στον δικηγόρο Ασ. Αασημακόπουλο.

Ο δικηγόρος κατηγορείται ότι κράτησε για τον εαυτό του εγγύηση ύψους 500.000 ευρώ που είχε επιβληθεί ως περιοριστικός όρος στον Αλέξανδρο Αβατάγγελο, προκειμένου να μην προφυλακιστεί για το γνωστό σκάνδαλο των γερμανικών υποβρυχίων.

Το δικαστήριο του επέβαλλε ομόφωνα κάθειρξη 8 ετών για την υπεξαίρεση των 5.000.000 ευρώ και φυλάκιση 2 ετών για απιστία δικηγόρου. Η ποινή συγχωνεύθηκε στα 9 χρόνια (δεν του αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό) και ανεστάλη μέχρι το εφετείο με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, εμφάνισης 2 φορές το μήνα στο ΑΤ της περιοχής του και εγγύηση 10.000 ευρώ.

Ο δικηγόρος είπε το δικαστήριο ότι κρατησε τα χρήματα για οικογενειακές του ανάγκες, χωρίς όμως να πεί , ενώ ρωτήθηκε, ποιες είναι αυτές.

Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα την ημέρα που αναμενόταν η απόφαση κατέθεσε στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ποσό 21.500 ευρώ στο όνομα του μηνυτή του και ζητησε αναβολή για να καταβάλλει και τα υπόλοιπα. Το δικαστήριο όμως απέρριψε το αίτημα. Ήδη με δυο αποφάσεις του Πειθαρχικού Συμβουλίου του ΔΣΑ του εχει αφαιρεθεί η άδεια δικηγόρου.
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!