tromaktiko: Air India: Πωλείται όπως είναι, χρεωμένη...

Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017

Air India: Πωλείται όπως είναι, χρεωμένη...



Η κυβέρνηση του Ινδού πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι υπέγραψε ένα σχέδιο για την πώληση του συνόλου ή μέρους της ...
Air India Ltd., ενός χρεωμένου, κρατικού αερομεταφορέα.

Ο ισολογισμός της αεροπορικής εταιρείας περιλαμβάνει εμπορικό χώρο κοντά στο Λονδίνο Χίθροου, ακίνητα στο Τόκιο, το Χονγκ Κονγκ και το Ναϊρόμπι, όλα αγορασμένα κατά τη διάρκεια των περιόδων κατά τις οποίες η αεροπορική εταιρεία πήγαινε τόσο καλά, που ανέθετε έργα ζωγραφικής σε Ινδούς σύγχρονους καλλιτέχνες και προσλάμβανε τον σουρεαλιστή ζωγράφο Σαλβαδόρ Νταλί στη δεκαετία του 1960 για να σχεδιάζει σταχτοδοχεία.

Σήμερα, υπάρχουν περίπου 8 δισεκατομμύρια δολάρια σε χρέη, μια επιχείρηση που χάνει χρήματα όσο λειτουργεί, πέντε θυγατρικές εταιρείες και μια κοινοπραξία, ένα συνδυασμένο εργατικό δυναμικό των 27.000 και συνδικάτα με ιστορικό συμμόρφωσης της εταιρείας πάνω στις απαιτήσεις των συνδικαλιστών.

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η πώληση ακόμη και ενός μειοψηφικού μεριδίου της 85χρονης εταιρείας δεν πρόκειται να αποτελέσει μια ανέφελη διαδικασία. Τουλάχιστον μια προσπάθεια πριν από δύο δεκαετίες απέτυχε, εν μέσω σκληρής πολιτικής αντιπολίτευσης. Η κυβέρνηση Μόντι δεν έχει ακόμη αποφασίσει πώς θα πραγματοποιηθεί η πώληση, πόσο ποσοστό της αεροπορικής εταιρείας θα πουλήσει και, κυρίως, τι θα κάνει με το συσσωρευμένο χρέος της Air India Ltd.

Υπονομευμένη από τοπικούς αερομεταφορείς όπως οι IndiGo και SpiceJet Ltd., το τοπικό μερίδιο αγοράς της Air India έχει συρρικνωθεί σε περίπου 13% από 35% μόλις πριν από μια δεκαετία.

Πηγή

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!