tromaktiko: Η Apollo δημιούργησε το μεγαλύτερο ιδιωτικό fund όλων των εποχών

Σάββατο 29 Ιουλίου 2017

Η Apollo δημιούργησε το μεγαλύτερο ιδιωτικό fund όλων των εποχών



Το μεγαλύτερο ιδιωτικό επενδυτικό κεφάλαιο όλων των εποχών κατάφερε να συγκεντρώσει η Apollo Global Management LLC, αντλώντας ...
24,6 δισ. δολάρια, ποσό που θα επενδυθεί στη Βόρεια Αμερική και στη Δυτική Ευρώπη, καθώς η άντληση κεφαλαίων σε παγκόσμιο επίπεδο αναμένεται να ξεπεράσει φέτος το επίπεδο-ρεκόρ του 2007.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο στοιχεία της εταιρείας δεδομένων Preqin, το νέο fund της Apollo αυξάνει τα συνολικά κεφάλαια που έχουν αντληθεί για επενδυτικούς σκοπούς μέσα στο 2017 στα 184 δισ. δολάρια, που σημαίνει ότι στο σύνολο του έτους ενδέχεται να ξεπεράσουν το ποσό-ρεκόρ των 249 δισ. δολαρίων που αντλήθηκαν το 2007.

«Η συγκέντρωση κεφαλαίων μέσα στο 2017 χαρακτηρίζεται από την επανεμφάνιση funds που σπάνε ρεκόρ», δήλωσε ο Christopher Elvin, επικεφαλής προϊόντων private equity της Preqin.

Παρ' όλα αυτά, η Apollo ίσως δεν καταφέρει να διατηρήσει τον τίτλο του μεγαλύτερου fund για πολύ: υπάρχουν άλλα δύο private equity funds αυτή τη στιγμή στην αγορά που έχουν μεγαλύτερους στόχους και τα οποία ίσως ολοκληρώσουν τις ενέργειές τους μέσα στους επόμενους μήνες, πρόσθεσε ο Elvin.

Όπως δείχνει το ενημερωτικό δελτίο της επιτροπής κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, το fund της Apollo, Apollo Investment Fund IX, ξεπέρασε το επίπεδο των 23,5 δισ. δολαρίων και έχει στόχο να φτάσει συνολικά τα 24,7 δισ. δολάρια.

Με ηγέτες του πολύ έμπειρους επενδυτές Leon Black, Joshua Harris και Marc Rowan, η Apollo διαθέτει, μεταξύ άλλων, επενδύσεις σε private equity, πιστώσεις και real estate. Συνολικά, διαθέτει ιδιωτικά κεφάλαια υπό διαχείριση της τάξης των 45 δισ. δολαρίων.

Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!