tromaktiko: Όταν ο Bill Gates προέβλεψε το 1999 όσα ζούμε σήμερα

Σάββατο 8 Ιουλίου 2017

Όταν ο Bill Gates προέβλεψε το 1999 όσα ζούμε σήμερα



Θα έχεις παρατηρήσει ότι συνήθως πέφτουν στα χέρια σου άρθρα που έχουν να κάνουν με το τι σου επιφυλάσσει το μέλλον. Πώς θα ζούμε τον...
επόμενο αιώνα ή πώς θα είναι ο πλανήτης το 2050. Ωστόσο, το να μην κοιτάς πού και πού μπροστά αλλά πίσω, να γυρίζεις δηλαδή το χρόνο στις διάσημες προβλέψεις για τον κόσμο μας, που είτε έπεσαν μέσα είτε όχι, έχει εξίσου ενδιαφέρον.

Πάρε για παράδειγμα τις προβλέψεις του Bill Gates πίσω στο 1999, όταν ουσιαστικά είχε προφητεύσει όλα όσα στον τεχνολογικό τομέα αποτελούν σήμερα καθημερινότητά μας. Ο 62χρονος Αμερικανός επιχειρηματίας, το μυαλό πίσω από τον τεχνολογικό κολοσσό της Microsoft και ο -ακόμη- πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο είχε κοιτάξει μες στην κρυστάλλινη μπάλα του, είχε φανταστεί το μέλλον της τεχνολογίας και είχε γράψει τα εξής προφητικά στο βιβλίο του, "Business @ the Speed of Thought".

Όλες οι στιγμές που οι Simpsons κατάφεραν να προφητεύσουν το μέλλον

Κινητά τηλέφωνα
«Οι άνθρωποι θα έχουν μαζί τους μικρές συσκευές που θα τους επιτρέπουν να επικοινωνούν συνεχώς και να κάνουν τη δουλειά τους ηλεκτρονικά όπου κι αν βρίσκονται, ακόμη και στο δρόμο. Θα μπορούν να διαβάζουν τις ειδήσεις, να κλείνουν εισιτήρια για να ταξιδέψουν, να ενημερώνονται για τις οικονομικές αγοράς και να κάνουν τα πάντα με τις συγκεκριμένες συσκευές».

Διαδικτυακές τραπεζικές συναλλαγές και πληρωμές
«Θα πληρώνουν τους λογαριασμούς τους, θα οργανώνουν τα οικονομικά τους και θα επικοινωνούν με τους γιατρούς τους μέσω διαδικτύου».

Προσωπικοί βοηθοί
«Θα δημιουργηθούν ”προσωπικοί βοηθοί”, που θα συνδέουν και θα συγχρονίζουν όλες τις συσκευές με έξυπνο τρόπο, είτε είναι στο σπίτι, είτε στο γραφείο και θα επιτρέπουν την ανταλλαγή δεδομένων. Η συσκευή θα ελέγχει τα emails ή τις ειδοποιήσεις και θα παρουσιάζει τις πληροφορίες που χρειάζεσαι».

Επίβλεψη του σπιτιού ηλεκτρονικά
«Θα μπορείς να έχεις συνεχή ενημέρωση για το τι συμβαίνει στο σπίτι σου μέσω βίντεο που θα σε πληροφορούν όταν σε επισκέπτεται κάποιος εσύ λείπεις από το σπίτι».

Κοινωνικά δίκτυα
«Ιδιωτικές ιστοσελίδες για τους φίλους και την οικογένεια σου θα είναι μέρος της καθημερινότητας και θα σου επιτρέπουν να εκφράζεσαι, να συζητάς και να σχεδιάζεις εκδηλώσεις».

Αυτοματοποιημένες προωθητικές προσφορές
«Το λογισμικό θα ξέρει πότε έχεις κλείσει ταξίδι και θα χρησιμοποιεί αυτή την πληροφορία για να σου προτείνει δραστηριότητες στον προορισμό αυτό. Όπως επίσης και εκπτώσεις, προσφορές και οικονομικότερες τιμές για όλα τα πράγματα που πιθανόν θα θέλεις να κάνεις όταν βρεθείς εκεί».

Το τέλος του δυτικού πολιτισμού και όλα όσα προέβλεψε ο Νοστράδαμος για φέτος

Αθλητικές ιστοσελίδες για chat
«Ενώ εσύ θα βλέπεις ένα ποδοσφαιρικό αγώνα στην τηλεόραση, υπηρεσίες θα σου δίνουν τη δυνατότητα να συζητάς ζωντανά, ακόμη και να ψηφίζεις ποιος πιστεύεις ότι μπορεί να κερδίσει».

Έξυπνη διαφήμιση
«Οι συσκευές θα έχουν έξυπνες διαφημίσεις, που θα γνωρίζουν τις αγοραστικές σου τάσεις και θα δείχνουν διαφημίσεις προσαρμοσμένες στα γούστα και στις ανάγκες σου».

Εύρεση δουλειάς online
«Οι άνθρωποι που ψάχνουν για δουλειά θα μπορούν να βρουν ευκαιρίες απασχόλησης στο διαδίκτυο, δηλώνοντας τα προσόντα τους, την εμπειρία τους, τα ενδιαφέροντά και τις ανάγκες τους».

Ανάθεση εργασιών σε εταιρείες online
Οι εταιρείες θα είναι σε θέση να υποβάλλουν προσφορές για δουλειές είτε αναζητούν κατασκευαστικό πρότζεκτ, παραγωγή ταινιών ή διαφημιστική καμπάνια. Αυτό θα είναι αποτελεσματικό τόσο για τις μεγάλες επιχειρήσεις που θέλουν να αναθέσουν σε άλλους τη δουλειά, όσο και για εκείνες που αναζητούν νέους πελάτες αλλά και για εκείνες που δεν διαθέτουν παρόχους για τις συγκεκριμένες υπηρεσίες».

Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!