tromaktiko: Ραγδαίες εξελίξεις: Ανατροπή στη δολοφονία του Αμερικανού στη Ζάκυνθο

Τρίτη 11 Ιουλίου 2017

Ραγδαίες εξελίξεις: Ανατροπή στη δολοφονία του Αμερικανού στη Ζάκυνθο



Νέες εξελίξεις γύρω από την σοκαριστική υπόθεση του ξυλοδαρμού μέχρι θανάτου του Αμερικανού τουρίστα έξω από μπαρ στο Λαγανά Ζακύνθου...

 – Και νέα σύλληψη άνδρα σερβικής καταγωγής που εμπλέκεται στη δολοφονία του Bakari Henderson

Σοκαρισμένη εξακολουθεί να παραμένει η τοπική κοινωνία του νησιού του Ιονίου μετά τον σοκαριστικό ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου του Bakari Henderson από το Τέξας που παραθέριζε στην Ζάκυνθο.

Μετά τις αποκαλύψεις φίλου του Αμερικανού, που ήταν παρών στο άγριο φονικό, τα δεδομένα φαίνεται ότι ανατρέπονται, καθώς ο καυγάς που είχε ως αποτέλεσμα του δολοφονία του Bakari, δεν ξεκίνησε από μία selfie, όπως είχε γίνει γνωστό.

O Astrid Von Ehren – McCray που διασκέδαζε το μοιραίο βράδυ μαζί με τον άτυχο 22χρονο αποκάλυψε στο αμερικανικό CBS, πώς όλα ξεκίνησαν από έναν ασήμαντο λόγο. Σύμφωνα με την δική του εκδοχή, ο διαπληκτισμός ξεκίνησε όταν το θύμα και ένας άλλος φίλος τους έβαλαν τα ποτά τους σε λάθος τραπέζι. «Οι άνδρες που κάθονταν εκεί σηκώθηκαν αμέσως, έσπασαν τα μπουκάλια μπύρας που κράταγαν στο τραπέζι και κινήθηκαν απειλητικά εναντίον του Bakari», είπε ο αυτόπτης μάρτυρας και φίλος του Τεξανού.

Ακόμα ένα άτομο που μετείχε στον ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου του Bakari Henderson τα ξημερώματα της Παρασκευής (07/07), συνέλαβαν σήμερα οι αστυνομικές αρχές Ζακύνθου, ανεβάζοντας τον αριθμό των συλληφθέντων στους εννέα.

Ο συλληφθέντας είναι και αυτός Σερβικής καταγωγής και νεαρής ηλικίας, ενώ αξίζει να αναφέρουμε ότι η Ασφάλεια Ζακύνθου, έφτασε στα ίχνη του αξιοποιώντας τα υλικό από τις κάμερες ασφαλείας που έχουν καταγράψει το θάνατο του Αμερικάνου τουρίστα.

Αυτή τη στιγμή στον ανακριτή Ζακύνθου, βρίσκονται δύο Σέρβοι κατηγορούμενοι, για το θάνατο του Αμερικάνου τουρίστα, αντιμετωπίζοντας τις κατηγορίες ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

Οι υπόλοιποι οκτώ κατηγορούμενοι που είχαν συλληφθεί τις προηγούμενες μέρες αρνούνται ότι προκάλεσαν τον θάνατο του 22χρονου.

Ο Έλληνας μπάρμαν που συνελήφθη υποστήριξε ότι πήρε μέρος στον καυγά που ξέσπασε έξω από το μπαρ, αλλά όπως είπε δεν σκότωσε εκείνος τον Bakari Jaward Henderson. «Ναι τον χτύπησα αλλά δεν είχα καμία πρόθεση να τον σκοτώσω. Είδα το περιστατικό της συμπλοκής με τον συνάδελφό μου και έτρεξα να βοηθήσω».

Ο πορτιέρης που επίσης κατηγορείται για το στυγερό έγκλημα υποστηρίζει πως δεν χτύπησε καμία φορά το θύμα. «Εγώ δεν τον χτύπησα ή τουλάχιστον δεν του προκάλεσα θανατηφόρα χτυπήματα αφού το χέρι μου είναι σπασμένο», είπε στους αστυνομικούς.

Οι υπόλοιποι 6 Σέρβοι αρνούνται την οποιαδήποτε συμμετοχή στο έγκλημα, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΛ.ΑΣ έχει στα χέρια της ντοκουμέντα που διαψεύδουν τους ισχυρισμούς τους.


Το χρονικό της δολοφονίας

Βίντεο από το κλειστό κύκλωμα του μπαρ δείχνει τον 22χρονο να διασκεδάζει με δύο φίλους του στο μπαρ, όπου γινόταν σερβικό πάρτι. Οι Αμερικανοί φαίνονται να βγάζουν σέλφι με τη σερβιτόρα του καταστήματος και αμέσως μετά ένας από τους μπράβους, πλησιάζει απειλητικά προς την παρέα τους και τους ζητά το λόγο.

Στο βίντεο φαίνεται να κουβεντιάζουν σε υψηλούς τόνους και λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, πέφτουν τα πρώτα χτυπήματα. Αμέσως ο 22χρονος φεύγει και τρέχει έξω από το μπαρ. Ο μπράβος, όμως μαζί με άλλους τους μαγαζιού, τον κυνηγούν και τον χτυπούν χωρίς έλεος.

Ο θάνατος του Bakari Henderson ήρθε μέσα σε 30 δευτερόλεπτα μετά από αλλεπάλληλα χτυπήματα στο κεφάλι, κάποια εκ των οποίων τού προκάλεσαν εγκεφαλική αιμορραγία.

Σύμφωνα με μαρτυρίες στα τοπικά Μέσα, περισσότερα από 30 άτομα έπεσαν πάνω στον Αμερικανό, που σωριάστηκε αμέσως στο έδαφος, ενώ οι δολοφόνοι του συνέχισαν να τον χτυπούν, ακόμα και όταν αυτός ήταν πια νεκρός.

Η ιατροδικαστής δεν μπορεί να πει ακριβώς ποιο ήταν το θανατηφόρο χτύπημα που προκάλεσε την μοιραία εγκεφαλική αιμορραγία, παρά μόνο πως προήλθε από κλωτσιά ή γροθιά.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!