tromaktiko: Τα μεγαλύτερα λάθη στην επιλογή ανθοδέσμης

Τρίτη 11 Ιουλίου 2017

Τα μεγαλύτερα λάθη στην επιλογή ανθοδέσμης



Τα 4 βασικά λάθη που είναι καλό να αποφεύγουμε κατά την έρευνα αγοράς και επιλογής της νυφικής ανθοδέσμης...

Εκτός εποχής

Υπάρχουν ορισμένα λουλούδια που είναι πάντα διαθέσιμα και άλλα που έχουν συγκεκριμένη εποχή όπου μπορούμε να τα βρούμε στα ανθοπωλεία. Το να καταλήξετε σε εκτός εποχής λουλούδια εκτός από μια δαπανηρή επιλογή μπορεί να αποδειχθεί και «καταστροφική» καθώς η φρεσκάδα του μπουκέτου σας είναι πιθανό να διατηρεί πολύ λίγο καθώς οι επικρατούσες καιρικές συνθήκες θα το επηρεάσουν σημαντικά. Ο ειδικός florist που θα απευθυνθείτε θα μπορέσει σίγουρα να σας δώσει μια εναλλακτική με κάποιο άλλο άνθος σε παρόμοιο χρώμα και όγκο.

Θέμα μεγέθους

Κάποια στιγμή οι πολύ μεγάλες ανθοδέσμες να θεωρήθηκαν τάση και αυτό κυρίως γιατί δείχνουν εντυπωσιακές στις φωτογραφίες. Αλλά μάλλον ξεπεράστηκε σύντομα αυτή η εμμονή. Σκεφτείτε μόνο την ταλαιπωρία σας να κρατάτε μια βαριά ανθοδέσμη όλη την ώρα του Μυστηρίου και κατόπιν στις φωτογραφίες με φίλους και συγγενείς. Η ανθοδέσμη σας μπορεί να είναι εντυπωσιακή ακόμη και αν είναι μικρή γιατί σημασία έχει η σύνθεση της και οι διακοσμητικές της λεπτομέρειες.


Μπορεί να έχετε μια συγκεκριμένη ιδέα στο μυαλό σας αλλά καλό είναι να ακούτε και τις συμβουλές των ειδικών

Μήπως ξέχασες το φόρεμα;

Οι νύφες πολλές φορές ξεχνούν ότι όση σημασία για την συνολική της εικόνα έχουν τα υπόλοιπα αξεσουάρ (παπούτσια, κοσμήματα) έχει και το μπουκέτο που θα κρατάει. Το στυλ της ανθοδέσμης σας θα πρέπει να ταιριάζει με το στυλ του νυφικού σας χωρίς το ένα να επισκιάζει το άλλο. Ενδεικτικά, καλό είναι να αποφεύγετε τους παρακάτω συνδυασμούς:

*κοντό φόρεμα με ανθοδέσμη καταρράκτη (κρεμαστή)
*περίτεχνο νυφικό (με χάντρες και ανάγλυφα μοτίβα) με τεράστια, υπερεντυπωσιακή ανθοδέσμη
*ball gown φόρεμα με ένα μικρό, διακριτικό μπουκέτο
*στενό, μίντι φόρεμα με πολύπλοκο, σύνθετο μπουκέτο.

Εμμονές
Μπορεί να έχετε μια συγκεκριμένη ιδέα στο μυαλό σας αλλά καλό είναι να ακούτε και τον ειδικό. Όχι απαραίτητα για να σας αλλάξει την ιδέα αλλά για να κάνει όλα όσα πρέπει να γίνουν για να είναι τέλεια όσον αφορά την εμφάνιση και την τεχνική. Γιατί, όπως πολλές φορές επισημαίνουμε, ο,τι βλέπουμε στις φωτογραφίες του pinterest δεν σημαίνει ότι μπορεί να γίνει ή για να γίνει θα πρέπει να ακολουθήσουμε τις συμβουλές του ειδικού.    

Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!