tromaktiko: Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα στειρώσεων αδέσποτων ζώων στον Δήμο Βέροιας από εθελοντές κτηνιάτρους

Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017

Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα στειρώσεων αδέσποτων ζώων στον Δήμο Βέροιας από εθελοντές κτηνιάτρους



Ολοκληρώθηκε πριν λίγες μέρες με επιτυχία στον χώρο του Δημοτικού Kυνοκομείου Βέροιας, το πρόγραμμα μαζικών στειρώσεων ...
αδέσποτων ζώων από την ομάδα των Γερμανών εθελοντών της Φιλοζωικής Οργάνωσης «TierInsel Umut Evi e.V.». Από 15 έως 21 Ιουνίου στειρώθηκαν 157 - κυρίως θηλυκά - αδέσποτα ζώα, 126 σκύλοι και 31 γάτες.

Σύλλογος Ζωόφιλων Ημαθίας στην ανακοίνωση του τονίζει: «Ιδιαίτερη μνεία θα θέλαμε να κάνουμε για τον υπεύθυνο αντιδήμαρχο κ. Βασίλη Παπαδόπουλο, ο οποίος στήριξε εξ αρχής και με κάθε δυνατό τρόπο το πρόγραμμα και η φιλοξενία του προς τους ξένους εθελοντές ήταν άψογη. Επίσης, κατάφερε να αντικαταστήσει το παλιό "σαραβαλάκι" αυτοκίνητο του κυνοκομείου με νέο πιο σύγχρονο όχημα, προμήθευσε το Δημοτικό κτηνιατρείο με δεύτερο ανοξείδωτο χειρουργικό τραπέζι και με νέο ψυγείο, το οποίο φρόντιζε να είναι πάντα γεμάτο με νερά και χυμούς,ενώ τοποθέτησε και τέντες στον αυλόγυρο για προστασία ανθρώπων και ζώων από τον ήλιο.

Το προσωπικό του κυνοκομείου και η υπεύθυνη κτηνίατρος  κ. Ουστά, βοήθησαν σημαντικά για την ομαλή εκτέλεση του προγράμματος,

Ο σύλλογός μας ευχαριστεί τις επιχειρήσεις εστίασης και ζαχαροπλαστικής, Goody΄s, Μαμά Πεινάω, Roma Pizza, Il Forno, Σερεμέτας, Κόγιας, Τζέπος, Φίνο, Donuts, Ελιτ, Τσολιάς, Φιλίππειο Βεργίνας, Δια τυρός και βουτύρου, καθώς και την αρχαιολόγο της Βεργίνας κ. Εύα Κοντογουλίδου, που κάλυψαν με αυστηρά χορτοφαγικό μενού την διατροφή των εθελοντών.

Τέλος φυσικά, ένα μεγάλο μπράβο στους εθελοντές φιλόζωους, που χωρίς την συμμετοχή τους δεν θα μπορούσε να εκτελεστεί το πρόγραμμα και οι οποίοι έδειξαν για άλλη μια φορά έμπρακτα την αφοσίωσή τους στον σκοπό τους και τον αγώνα τους, που είναι, εκτός από την προστασία των ζώων και η ευαισθητοποίηση των πολιτών στο θέμα του σεβασμού των δικαιωμάτων τους».


Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!