tromaktiko: Δήλωση βόμβα από Θεοδωράκη για Τσίπρα

Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017

Δήλωση βόμβα από Θεοδωράκη για Τσίπρα



Ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας...
απόψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 είπε για τον Πάνο Καμμένο ότι κινήθηκε εκτός δημοκρατικού πολιτεύματος όταν σήκωσε το τηλέφωνο για να καθοδηγήσει έναν ισοβίτη και είναι σαφές ότι ήθελε να παρέμβει στη δικαστική διαδικασία.

Κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι καλύπτει επανειλημμένως τον υπουργό Αμύνης και ζήτησε "να αφήσουμε την δικαιοσύνη να κάνει την δουλειά της και να ξεκαθαρίσει την υπόθεση, γιατί βεβαίως κανείς δεν έχει ασυλία". Επίσης κατηγόρησε την κυβερνητική πλειοψηφία των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στη Βουλή που δεν έκαναν δεκτή την πρόταση του Ποταμιού να έρθει στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ο κ. Καμμένος ενώ συμφωνήσαν όλα τα άλλα κόμματα και συγκέντρωσαν τον απαιτούμενο αριθμό βουλευτών.

Στο ερώτημα αν θα ανταποκριθεί στο κάλεσμα της ΔΗ.ΣΥ. για συνεργασία, ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε πως το Ποτάμι δεν πάει ούτε αριστερά ούτε δεξιά και τόνισε «θα συνεργαστούμε με αυτούς που έχουν τις ίδιες ιδέες με εμάς» προσθέτοντας ότι στον σωστό χρόνο τα όργανα θα πάρουν τις αποφάσεις τους. Εξέφρασε επιφυλάξεις σε ό,τι αφορά τη λύση της οικουμενικής κυβέρνησης λέγοντας ότι χρειαζόμαστε τομές και όχι συμψηφισμούς.

Επίσης απέκλεισε προεκλογική συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία τονίζοντας ότι αυτό θα ήταν ντροπή για ένα κίνημα που ξεκίνησε με στόχο να αλλάξει τη χώρα. Ήταν σαφής και στο ζήτημα της μετεκλογικής συνεργασίας με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. «Το Ποτάμι έχει θέσει τις προτεραιότητες για τη διακυβέρνηση της χώρας, δεν μας ενδιαφέρει να πάρουμε θέσεις, μας ενδιαφέρει να αλλάξουμε τη χώρα. Αν η επόμενη κυβέρνηση δεχθεί τις προτεραιότητές μας, εμείς εδώ είμαστε». Και ανέφερε ενδεικτικά ως προτεραιότητα το γκρέμισμα του κομματικού κράτους.

Με κατηγορηματικό τρόπο ξεκαθάρισε ότι το Ποτάμι δεν υπάρχει περίπτωση να συνεργαστεί με την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ γιατί όπως είπε «αυτή η κυβέρνηση θέλει μια εκ βάθρων αλλαγή, όχι απλό ρετούς». «Σε μία κυβέρνηση του κ. Τσίπρα, του κ. Καμμένου, του κ. Πολάκη και πολλών άλλων υπουργών που δεν ξέρουν τι κάνουν ή μάλλον κάνουν κακό στην ελληνική κοινωνία εμείς δεν μπορούμε να έχουμε θέση» είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού.
Όσον αφορά το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών ο κ. Θεοδωράκης τόνισε:
«Δεν ζητάμε εκλογές γιατί πρέπει να νοιαζόμαστε για την πραγματική ζωή του Έλληνα. Πρέπει να καλύψουμε τα τραύματα της καθυστέρησης της αξιολόγησης, να καλύψουμε το κενό, να πάει καλά ο τουρισμός, να αρχίσει να προχωράει η χώρα».
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!