tromaktiko: Η συνταγή της Ημέρας: Κουπάκια μελιτζάνας με κρεμμύδια και φέτα

Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017

Η συνταγή της Ημέρας: Κουπάκια μελιτζάνας με κρεμμύδια και φέτα



Κουπάκια μελιτζάνας με κρεμμύδια και φέτα...


Υλικά συνταγής

3 μελιτζάνες
100γρ. φέτα τριμμένη
λίγη φρυγανιά τριμμένη
3-4 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
2 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
½ φλιτζ. ελαιόλαδο
½ φλιτζ. κόκκινο κρασί
1 κ.γ. ρίγανη
1 πρέζα ζάχαρη
1 πρέζα κανέλα
αλάτι
πιπέρι

Διαδικασία συνταγής

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 °C.

Πλένουμε τις μελιτζάνες και τις ξεφλουδίζουμε, ξεκινώντας από το κοτσάνι κάθετα και ξανά προς το κοτσάνι από την άλλη πλευρά. Τις κόβουμε οριζόντια σε φέτες πάχους 3 εκατοστών (περίπου 2 δάχτυλα).

Ετοιμάζουμε τη γέμιση για τις μελιτζάνες. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το μισό από το λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να γυαλίσουν. Προσθέτουμε τις ντομάτες ψιλοκομμένες ή περασμένες από μούλτι, ρίγανη, αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη. Μόλις πάρουν βράση σβήνουμε με το κρασί και σιγοβράζουμε για περίπου 15 λεπτά.

Παράλληλα, χαράζουμε τη σάρκα τους διαγώνια αλατίζουμε και λαδώνουμε ελαφρά με πινελάκι. Ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να μαλακώσουν. Τις βγάζουμε και πιέζουμε με κουτάλι λίγο τη σάρκα από τις μελιτζάνες.

Ανακατεύουμε τη φέτα με τα κρεμμύδια και γεμίζουμε τα κουπάκια μελιτζάνας. Από πάνω πασπαλίζουμε με τριμμένη φρυγανιά. Βάζουμε λίγο νεράκι στο ταψί για να μην στεγνώσει εντελώς το φαγητό.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 °C μέχρι να πάρουν χρώμα. Σερβίρουμε ζεστό ή κρύο είναι τέλειο συνοδευτικό για τσίπουρο ή κρασάκι.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!