tromaktiko: Κραυγή απελπισίας από τους φαντάρους της Α ΕΑΝ Κομοτηνής

Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017

Κραυγή απελπισίας από τους φαντάρους της Α ΕΑΝ Κομοτηνής



Ο τρόπος που περιγράφουν την κατάσταση αποτυπώνει την κατάσταση που βιώνουν...
Όμως αυτοί οι φαντάροι δεν είναι για λύπηση. Παλεύουν να αλλάξουν τις συνθήκες διαβίωσής τους. Αυτή η προσπάθεια τους πρέπει να φτάσει μέχρι τέλους για να δικαιωθεί!

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ

«Ζούμε ένα μαρτύριο εδώ! Τραβάμε του κόσμου τα ζόρια!

Είμαστε κάτι πριν την λέξη δούλος! Οι υπηρεσίες είναι χάλια! Είμαστε η μόνη μονάδα μέσα στο στρατόπεδο σε σχέση με τις άλλες που έχει τις περισσότερες υπηρεσίες! Κάθε μέρα έχουμε υπηρεσία!

Εξοδούχος θα είναι ένα άτομο και αυτός θα είναι ο ΑΜ που έχει υπηρεσία 6:00 - 15-00! Επίσης κάθε μέρα έχει 35 και βάλε βαθμούς Κελσίου. Κάθε μέρα με τις υπηρεσίες που έχουμε μας βάζουν να κάνουμε και σκληρές Αγγαρείες!

Συχνά μας λένε ότι δεν έχουμε κόσμο, όμως δεν μας λένε το λόγο: 5-6 Άτομα μείον με αποσπάσεις.

1 φαντάρος σταθερά στα ΚΑΥΥ και ένας ακόμη σταθερά στην λέσχη αξιωματικών.

Μας βάζουν χορτοκοπτικό με 35 βαθμούς μέσα στον ήλιο, μας βάζουν να κάνουμε τσάπα μας βάζουν μεσημεριάτικα που τρώμε φαΐ να πηγαίνουμε φαγητό στον επόπτη και στον αυδμ μέσα σε δίσκους με τα πόδια μέσα στον ήλιο!

Ο αυδμ προσφάτως και μας είπε ότι έχει 35 βαθμούς έξω το ξέρω. Πρέπει όμως να τα κάνετε γιατί είναι εντολές υποδιοικητή!

Οι τουαλέτες και τα μπάνια είναι σε άθλια κατάσταση.Στα μπάνια όποτε μπαίνεις να κανείς ντους γίνετε ο χαμός από μύγιες και κουνούπια όπως και στις τουαλέτες!

Απορρυπαντικά δεν έχουμε και οι σφουγγαρίστρες και οι σκούπες είναι για πέταμα.

Παρόλο που τα έχουμε πει τόσες φορές δεν γίνετε τίποτα! Στον θάλαμο δεν υπάρχει ούτε ένα κλιματιστικό να μπορούμε να κοιμηθούμε σαν άνθρωποι! Κοιμόμαστε στο δωμάτιο και λιώνουμε από την ζέστη. Το μόνο που έχει πάνω στο ταβάνι είναι ένας ανεμιστήρας από την εποχή του Νώε που δουλεύει δεν δουλεύει είναι το ίδιο! Μέσα στο στρατόπεδο η κάθε μονάδα έχει 4 κλιματιστικά μέσα σε έναν θάλαμο και εμείς τίποτα!

Ακόμα και τα υπηρεσιακά πρέπει να παλέψουμε για να τα πάρουμε!

Επίσης οποίος έχει υπηρεσία στην κάτω πύλη κοιμάται ξεχωριστά σε ένα θαλαμάκι που πραγματικά αμα κοιμηθείς εκεί ξυπνάς γαζωμένος από τα κουνούπια και ιδρωμένος από την ζέστη λες και έχεις παίξει μπουγέλο!

Οι τουαλέτες και ο υπόνομος εκεί είναι χάλια και βρωμάει μέχρι αηδίας !

Το κψμ δεν λειτουργεί εδώ και καιρό... Μας έχουν βγάλει την τηλεόραση τα τραπέζια που καθόμασταν και δεν έχουμε που να κάτσουμε που να δούμε λίγο τηλεόραση ή να κάτσουμε όλοι μαζί να τα πούμε!

Το μόνο που κάνουμε είναι να κάνουμε υπηρεσία και αγγαρείες.

Τις προάλλες εκεί που είναι ο θαλαμοφύλακας άρχισαν να σκάνε οι μπρίζες εκεί που φορτίζαμε τα κινητά μας!

Φοριαμούς εδώ και 6 μήνες δεν έχουμε και πρέπει να τα έχουμε όλα κάτω από το κρεβάτι μας χύμα και όπως θέλουν αυτοί για να μην ακούσεις καμπάνα.

Ακόμα καμία φορά και για καφέ θα στείλουν εμάς για να μην βγούνε στον ήλιο!

Πραγματικά βλέπουμε τα παιδιά από όλες τις άλλες μονάδες μέσα στο στρατόπεδο είναι όλοι χαρούμενοι με τις λίγες υπηρεσίες με τους κλιματιζόμενους θαλάμους και χαιρόμαστε πραγματικά για αυτούς ενώ εκείνοι βλέπουν όλους εμάς με μια στεναχώρια και μια κούραση και απορούν τι μας κάνουν εδώ! Τα λέμε και δεν μας πιστεύουν...

Το λιγότερο που θα μπορούσαν να κάνουν να έβαζαν ένα κλιματιστικό μικρό και να καταργούσαν τις αγγαρείες για να μπορούμε να κοιμηθούμε σαν άνθρωποι μέσα στο θάλαμο και να μην είμαστε όλοι μέρα στο πόδι με 2 ώρες ύπνο! Ακόμα και τις άδειες μας να τις παίρνουμε όποτε θέλουν αυτοί και όχι όταν θέλουμε εμείς.»

Το ΓΕΣ τι λέει για όλα αυτά; Θα παρθούν μέτρα ή θα συνεχίζει να υπεκφεύγει των προβλημάτων των φαντάρων;

Το λέμε ξανά: η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο με τους υπουργούς Αμύνης Π.Καμμένο και Δ.Βίτσα, αλλά και τον ΑΓΕΣ Στεφανή να έχουν αδειάσει τις μονάδες από φαντάρους για να γεμίσουν τις Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις και τις Λέσχες Αξιωματικών με Υπηρέτες-στρατιώτες για να κάνουν φθηνές διακοπές.

Μας λένε ότι ο εχθρός είναι ο Τούρκος ο φαντάρος, όμως εμάς μας Εκμεταλλεύεται και μας καταπιέζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, το Υπουργείο Άμυνας και το στρατιωτικό κατεστημένο.

Σε λίγο θα μας πουν να ΣΚΟΤΏΣΟΥΜΕ και να ΣΚΟΤΩΘΟΎΜΕ για τα συμφέροντα της TOTAL και της MOBIL, του Λάτση και του Βαρδινογιάννη.

Να πάρουμε μέρος στον πόλεμο κατά των προσφύγων που διεξάγουν κυβέρνηση, ΕΕ και ΝΑΤΟ, να σπάσουμε Απεργίες και να γίνουμε Δύναμη Καταστολής Πλήθους.

ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ-ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ για Ελληνική Ολιγαρχία, ΕΕ και ΝΑΤΟ

Εμείς καλούμε τους φαντάρους να αντισταθούν και να βγουν μαζικά παραπονούμενοι.

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ δημοσιεύει συνέχεια τις καταγγελίες τους και πιέζει με κάθε τρόπο το ΓΕΣ και τις διοικήσεις των σχηματισμών.

Συνάδελφοι, αν δεν αγωνιστείτε θα σας σκίσουν. Μόνο με συλλογικό αγώνα μπορούμε και πρέπει να Υπερασπίσουμε τα Δικαιώματα του Φαντάρου Πολίτη με Στολή.

Δυναμώστε την προσπάθεια του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ.

Μόνο με ένα κίνημα μαζικό και μαχητικό, μέσα και έξω από τον στρατό, μπορούμε να σταθούμε ενάντια στον πόλεμο, εθνικισμό και φασισμό.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ


ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
http://diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!