tromaktiko: Ευάγγελος Βενιζέλος: Αδιανόητες οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης

Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017

Ευάγγελος Βενιζέλος: Αδιανόητες οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης



Για όλους και για όλα μίλησε ο πρώην πρόεδρος του...
ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος στο περιοδικό REPORTER. Χαρακτήρισε «αδιανόητες σε διάρκεια» τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η σημερινή κυβέρνηση.

«Είναι ανιστόρητες και ανομιμοποίητες. Δεν έχει οικονομική λογική να δεσμεύσεις τη χώρας σου σε πρωτογενή πλεονάσματα 2-2,4% του ΑΕΠ μέχρι το 2060 ανεξαρτήτως ρυθμού ανάπτυξης και ύψους ετήσιων τόκων εξυπηρέτησης του χρέους», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στις κινήσεις για την ενότητα στην Κεντροαριστερά αλλά και το πολιτικό του μέλλον.

«Θα είμαι ενεργά παρών όσο υπάρχουν κρίσιμες εθνικές περιστάσεις. Αυτό νομίζω ότι αρκεί ως απάντηση», σημείωσε.

«Η «Ελλάδα μετά» είναι η Ελλάδα ξανά κανονικό και πραγματικά ισότιμο κράτος μέλος της ΕΕ και της Ευρωζώνης, με δυνατότητα πρόσβασης στις αγορές με λογικά επιτόκια, με εθνική αποταμίευση, με ισχυρό και λειτουργικό τραπεζικό σύστημα που δέχεται ξανά καταθέσεις και χρηματοδοτεί επενδύσεις που δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας και τροφοδοτούν ρυθμό ανάπτυξης μεγαλύτερο του μέσου όρου της ζώνης του ευρώ», ανέφερε ο κ. Βενιζέλος και πρόσθεσε:

«Η «Ελλάδα μετά» είναι στραμμένη στο μέλλον. Αξιοποιεί τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα που βρίσκονται στη γη μας και τους ανθρώπους μας. Μετέχει στις προκλήσεις της τέταρτης βιομηχανικής επανάστασης. Έχει αποκτήσει δημοσιονομικό χώρο αναπνοής που της επιτρέπει να ξεφύγει από την παγίδα της υπερφορολόγησης και των υψηλών εισφορών».

«Η «Ελλάδα μετά» διαθέτει βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα με δημόσιο πυλώνα αλλά και με επαγγελματικά ταμεία και ιδιωτικούς ασφαλιστικούς λογαριασμούς.

Για να γίνει όμως αυτό πρέπει η κοινωνία να υιοθετήσει το μεταρρυθμιστικό πρόταγμα. Την ανάγκη ενίσχυσης της εθνικής ανταγωνιστικότητας. Αυτή είναι η Νέα Αλλαγή που απαντά στη μιζέρια, την παραίτηση, την στασιμοχρεοκοπία. Πρώτο βήμα είναι όμως η πολιτική αλλαγή, η μεταβολή των πολιτικών συσχετισμών με εκλογές που οδηγούν σε κυβέρνηση συνεργασίας των δημοκρατικών φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων. Με τον ηττημένο ΣΥΡΙΖΑ να καλείται να μετάσχει χωρίς όμως να μπορεί να παρεμποδίσει τις εξελίξεις», κατέληξε.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!