tromaktiko: Βρήκαν τον σκύλο με σπασμούς από τα εκατοντάδες τσιμπούρια κοντά στις Λεύκες της Πάρου

Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017

Βρήκαν τον σκύλο με σπασμούς από τα εκατοντάδες τσιμπούρια κοντά στις Λεύκες της Πάρου



Με σπασμούς μεταφέρθηκε χθες 1η Ιουλίου στο κτηνιατρείο του φιλοζωικού συλλόγου «Φιλόζωοι Εθελοντές Πάρου» το σκυλί που...
βρέθηκε πάνω από το χωριό Λεύκες να αιμορραγεί, ενώ στο κορμί του ήταν κολλημένα και το απομυζούσαν εκατοντάδες τσιμπούρια και ψύλλοι.

Για το ζώο ενημερώθηκαν εθελοντές του Συλλόγου Προστασίας Ζώων Πάρου (PAWS) που κλήθηκαν να βοηθήσουν το σκυλί, το οποίο φορούσε περιλαίμιο, απόδειξη του ότι δεν ήταν αδέσποτο αλλά εγκαταλελειμμένο. Αρχικά νόμιζαν ότι αιμορραγούσε ίσως γιατί είχε χτυπηθεί από αυτοκίνητο αλλά διαψεύστηκαν.


Ο κτηνίατρος Αλέκος Ρώτας έκανε αιματολογικές εξετάσεις στον σκύλο που έδειξαν τον εξαιρετικά χαμηλό αιματοκρίτη. Εντούτοις οι σπασμοί στο άρρωστο ζώο δεν έδιναν κανένα περιθώριο ώστε να του προσφερθεί βοήθεια για να συνέλθει. Ο κτηνίατρος αφού άλλη λύση δεν υπήρχε προχώρησε στην ευθανασία του για να το απαλλάξει από ακόμα πιο μαρτυρικό θάνατο.

Ο Φιλοζωικός Σύλλογος «Φιλόζωοι Εθελοντές Πάρου» απευθύνει έκκληση σε όποιον αναγνωρίζει τον σκύλο να ενημερώσει το Αστυνομικό Τμήμα Παροικιάς ή τον φιλοζωικό φορέα ώστε να γίνει καταγγελία σε βάρος του.

Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!