tromaktiko: Πάτρα: Διακομιδή ασθενή στην Αθήνα - Κατέληξε άνδρας το Σαββατοκύριακο κατά την μεταφορά του - Κλειστή παραμένει η Καρδιοχειρουργική του Ρίου

Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017

Πάτρα: Διακομιδή ασθενή στην Αθήνα - Κατέληξε άνδρας το Σαββατοκύριακο κατά την μεταφορά του - Κλειστή παραμένει η Καρδιοχειρουργική του Ρίου



Σε εξέλιξη βρίσκεται η διακομιδή ανδρά που...
αντιμετωπίζει πρόβλημα καρδιάς - βαλβίδα - από το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών "Παναγία Βοήθεια" στο Ρίο, σε νοσηλευτικό ίδρυμα της Αθήνας, προκειμένου σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.gr, να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.

Την ίδια ώρα η αναστολή λειτουργίας της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ρίου, μετά την αποχώρηση του μέχρι πρότινος Διευθυντή Δημήτρη Δουγένη, είχε ως αποτέλεσμα την τραγική κατάληξη περιστατικού το περασμένο Σαββατοκύριο. Σύμφωνα με πηγές του tempo24.gr, άνδρας που επισκέφθηκε το Νοσηλευτικό ίδρυμα και διαπιστώθηκε πως πάσχει από ανεύρυσμα καρδιάς, κρίθηκε αναγκαίο να μεταφερθεί στην Αθήνα, όμως ο ασθενής κατά την μεταφορά του κατέληξε στο ασθενοφόρο.

Ο Καθηγητής Καρδιοθωρακοχειρουργικής Δημήτρης Δουγένης, αποχώρησε την 1η Απριλίου και από τότε η κλινική δεν λειτουργεί,  παρά το γεγονός οτι έχει τοποθετηθεί ειδεικευμένος καρδιοχειρουργός. Αποτέλεσμα; Βαριά περιστατικά ασθενών που έχουν άμεση ανάγκη για χειρουργική επέμβαση να διακομίζονται σε Νοσοκομεία της Αθήνας με οτι αυτό συνεπάγεται.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του tempo24.gr, για την αντιμετώπιση του θέματος έχουν ήδη καταβληθεί και καταβάλλονται προσπάθειες από την 6η ΥΠΕ χωρίς όμως μέχρι τώρα να υπάρχει αποτέλεσμα. Για να λειτουργήσει η Κλινική απαιτείται απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου, σύμφωνα με την οποία θα αίρεται παλαιότερη απόφαση για μη λειτουργία της Καρδιοχειρουργικής.
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!