tromaktiko: Νίκος Λινάρδος: «Το ρόστερ της εφετινής Εθνικής είναι πλήρες»

Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017

Νίκος Λινάρδος: «Το ρόστερ της εφετινής Εθνικής είναι πλήρες»



Στην εκπομπή της ΕΡΑ Σπορ «24 δευτερόλεπτα», μίλησε ο Νίκος Λινάρδος...

Ο νυν προπονητής, και πρώην μέλος της Εθνικής που κατέκτησε το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα το ’87, σχολίασε –μεταξύ άλλων-τις μετεγγραφικές εξελίξεις στους δύο «Αιώνιους», αλλά και την προεπιλογή της Εθνικής, από το νέο ομοσπονδιακό εκλέκτορα Κώστα Μίσσα.

Για τις μετεγγραφικές κινήσεις Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού: «Οι εξελίξεις ακόμα τρέχουν και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας του κόσμου των δύο αιωνίων. Είμαι σίγουρος ότι και οι δύο ομάδες θα παρουσιαστούν ιδιαίτερα ενισχυμένες στην καινούρια σεζόν».

Για την έλλειψη κλασικού σουτέρ από την Εθνική: «Κλασικό σουτέρ έχει πολύ καιρό να βγάλει η Ελλάδα. Πλέον, δεν υπάρχει η επιμονή και η υπομονή, ώστε να βγουν οι σουτερ από τα σκριν, αλλά βλέπουμε παίκτες να καταλήγουν στον αιφνιδιασμό και στο τρανζίσιον παιχνίδι, μετατρέποντας έτσι το μπάσκετ σε ένα ακόμα πιο γρήγορο άθλημα. Ο Κώστας Μίσσας θα προσπαθήσει να καλύψει το κενό του σουτέρ, είτε παίζοντας πιο γρήγορο παιχνίδι με τον Αντετοκούνμπο, είτε παίζοντας ασφυκτική άμυνα στην περιφερειακή γραμμή».

Για την προεπιλογή των 16 από τον Μίσσα: «Πρέπει να δούμε πώς θα εμφανιστεί η Εθνική στα παιχνίδια της προετοιμασίας. Σίγουρα αν η ομάδα εμφανίσει καλό πρόσωπο, θα φτάσει υψηλά στη διοργάνωση. Το εφετινό ρόστερ είναι πιο πλήρες σε σχέση με το περσινό και έχει τις δυνατότητες, αρκεί οι παίκτες να είναι υγιείς και να φτάσουν μέχρι το τέλος δίχως τραυματισμούς. Η Εθνική ομάδα πρέπει να ξαναγυρίσει στις επιτυχίες. Πέρασε καιρός, άλλωστε, που δεν έχουμε γευτεί ένα καλό πλασάρισμα στις διοργανώσεις. Ο Κώστας είναι ένας έμπειρος προπονητής. Του εύχομαι κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο που ανέλαβε».

Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!